Basisschool Yamoussoukro

Op vijf september 2016 startte voor de kinderen in Yamoussoukro het nieuwe schooljaar. Nu, een jaar na de opening van de SOS Hermann Gmeiner school, gaan er in totaal 243 kinderen naar school.

yammoussoukro schoolklas kinderen sos kinderdorpenDesiré, 11 jaar, zit in de vijfde klas: ”Ik vind school super leuk. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en ik leer veel. En ik vind het ook fijn dat het gebouw en de tuin zo mooi, groot en schoon zijn.” Dit jaar hebben we 51 nieuwe kinderen op school mogen verwelkomen. Uit het SOS kinderdorp én uit de omgeving. Naast de 83 kinderen uit het kinderdorp volgen op het moment ook 160 kinderen uit de omgeving onderwijs op de SOS school. Een prachtig aantal, dat nog kan groeien, waarmee we ook deze kinderen de educatieve basis geven voor de toekomst.

Desiré, die in het SOS kinderdorp woont, volgt alle vakken met interesse: “Ik wil een brede kennis op doen. Maar als ik echt iets moet kiezen, vind ik natuurkunde het meest interessant omdat het me inzicht geeft in hoe de natuur, dieren en mensen functioneren. Ik ben ook blij met de leraren. Ze zijn niet alleen leuk, maar helpen ons ook goed om de lesstof te begrijpen. Later wil ik ook leraar worden, zodat ik hetzelfde kan betekenen voor kinderen zoals ik.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Basisschool in SOS kinderdorp Yamoussoukro groeit snel pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / Basisschool in SOS kinderdorp Yamoussoukro groeit snel mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */