Volg het project

Status bouw kinderdorp

  • De bouw van het kinderdorp loopt inmiddels voorspoedig. De muren van alle familiehuizen staan al!

  • Op dit moment zijn er 2 huizen gehuurd -volledig gemeubileerd en zelfs met een speelhoek!- waar de eerste kinderen eind januari 2014 al worden verwelkomd. Zo'n 7 á 8 kinderen per huis. Zodra de bouw is afgerond, zullen deze kinderen hier een permanent thuis krijgen. 

  • De selectie en opleiding van de SOS moeders is al begonnen en de eerste 3 SOS moeders zijn al opgeleid en lopen nu als 'tante' mee in al bestaande SOS families elders in Guatemala.

  • In samenwerking met de lokale instanties wordt gekeken naar welke kinderen onze zorg het hardst nodig hebben. Kinderen die helemaal niemand meer hebben. Kinderen die nu al jaren in het plaatselijke ziekenhuis wonen omdat er letterlijk nergens anders plek voor hen is....

Status van het familieversterkend programma

  • We zijn op dit moment bezig met de beginfase van het programma. Waarbij de eerste zorg uitgaat naar oplossingen die op korte termijn verandering brengen voor de families. Focus ligt hierbij op voedselhulp en –begeleiding. En op voorlichting over hygiëne en gezondheid in het huishouden.

  • Circa 90 families met in totaal zo’n 400 kinderen en hun ouders worden hier nu mee geholpen.

  • We werken nauw samen met de gemeenschap zelf en met lokale instanties en gemeente initiatieven. 

  • In de loop van 2014 willen we ons programma uitbreiden naar begeleiding die meer gericht is op lange termijn. Zoals het bieden van onderwijs en opleidingen en het opstarten van inkomen genererende activiteiten.  Zodat moeders, hoewel ze bij hun kinderen thuis kunnen blijven, toch een inkomen kunnen verdienen om uiteindelijk zelf voor hun kinderen te kunnen zorgen. Ook zullen we ons werk dan opschalen: doel is uiteindelijk een paar honderd families te ondersteunen, met in totaal ongeveer 700 kinderen. 


SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Volg het project pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Santa Cruz del Quiché / Volg het project mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */