Verslag mevrouw Bouwmeester

Met een Fonds op Naam steunt mevrouw Bouwmeester onder andere het SOS kinderdorp Santa Cruz del Quiché in Guatemala. Samen met SOS collega Elsbeth was zij aanwezig tijdens de officiële opening van dit kinderdorp.

"Wat was het een voorrecht om samen met Elsbeth Takkenberg de opening van het SOS Kinderdorp in Santa Cruz del Quiché te mogen bijwonen! Het werd uitbundig gevierd. De dankbaarheid voor de Nederlandse donateurs die de bouw van dit dorp mogelijk hebben gemaakt was tastbaar aanwezig.


Omdat het een nieuw dorp is zijn de gezinnen jong, met jeugdige moeders en veel kleine kinderen. Indrukwekkend is de professionaliteit van de directie en stafleden. Steeds wordt naar nieuwe wegen gezocht om via familieversterkende programma’s meer gezinnen te bereiken, waarbij samengewerkt wordt met wat er lokaal geboden wordt.

Het was ontroerend om bijeenkomsten in drie “pueblos” te bezoeken waar SOS Kinderdorpen een goed lopend gezinsversterkend programma heeft.  De vrouwen vertelden hoe ze zich vroeger in de steek gelaten hadden gevoeld en hoe ze nu leerden om voor hun kinderen te zorgen, gezond eten te koken, de leiding te nemen over een groepje andere vrouwen om hen aan hun afspraken te houden en hoe ze daardoor in hun kracht waren gekomen. Ik vroeg met welke leeftijd de kinderen naar school gaan. Vroeger was dat pas als ze zeven jaar waren, omdat ze bang waren voor de school. Nu gaan ze al op hun vierde.

Ik voelde heel sterk dat SOS Kinderdorpen het de moeders mogelijk maakt om goed voor hun kinderen te zorgen. Daardoor gaat het beter met het hele gezin."

A.J. Vrijburg-Bouwmeester

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Verslag mevrouw Bouwmeester pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Santa Cruz del Quiché / Verslag mevrouw Bouwmeester mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */