Status bouw kinderdorp Quiché

In 2012 werd de eerste steen van het nieuwe kinderdorp al gelegd. Sindsdien wordt er hard gebouwd aan de 12 familiehuizen waar straks 84 kinderen een liefdevol thuis zullen vinden. Eind september 2014 zal het kinderdorp naar verwachting haar deuren openen. 

Waar bestaat het kinderdorp uit?
Het nieuwe SOS kinderdorp zal bestaan uit 12 gezinshuizen en plaats bieden aan 84 kinderen. Als hoofd van de SOS families zorgt een speciaal opgeleide SOS moeder voor ongeveer 9 kinderen. Zij geeft haar kinderen de zorg, aandacht en liefde die zij zo hard nodig hebben. Daarnaast komt er een huis voor de dorpsdirecteur en een huis waar vrouwen worden opgeleid tot SOS moeder. Het nieuwe kinderdorp zal werkgelegenheid bieden aan 40 mensen; SOS moeders, pedagogische medewerkers en een dorpsdirecteur. 

Locatie
Het kinderdorp wordt gebouwd aan de rand van de stad, dichtbij alle voorzieningen zoals scholen en openbaar vervoer. Het is een relatief klein terrein waar de familiehuizen dus ook bescheiden en compact met 2 verdiepingen worden gebouwd. Het kinderdorp wordt geïntegreerd in de huidige gemeenschap: de familiehuizen zullen onderdeel uitmaken van een bestaande woonwijk. Zo kan er een natuurlijk contact ontstaan tussen de SOS families en de families uit de lokale gemeenschap. Op die manier groeien de kinderen zo normaal mogelijk op. 

Huidige status
  • De bouw van het kinderdorp loopt inmiddels voorspoedig. De muren van alle familiehuizen staan al!

  • Op dit moment zijn er 2 huizen gehuurd -volledig gemeubileerd en zelfs met een speelhoek!- waar de eerste kinderen eind januari 2014 al worden verwelkomd. Zo'n 7 á 8 kinderen per huis. Zodra de bouw is afgerond, zullen deze kinderen hier een permanent thuis krijgen. 

  • De selectie en opleiding van de SOS moeders is al begonnen en de eerste 3 SOS moeders zijn al opgeleid en lopen nu als 'tante' mee in al bestaande SOS families elders in Guatemala.

  • In samenwerking met de lokale instanties wordt gekeken naar welke kinderen onze zorg het hardst nodig hebben. Kinderen die helemaal niemand meer hebben. Kinderen die nu al jaren in het plaatselijke ziekenhuis wonen omdat er letterlijk nergens anders plek voor hen is....

Lees hier het verhaal van één van de eerste SOS moeders van Quiché: Mama Maria.

Bouwtekening en plattegrond 

kinderdorp met 12 familiehuizen

1 familiehuis begane grond en 1ste verdieping


SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Status bouw kinderdorp Quiché pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Santa Cruz del Quiché / Status bouw kinderdorp Quiché mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */