Ontmoet Petrona

Familieadviseur aan het woord
Petrona Tzúl is familieadviseur en werkt intensief samen met de kinderen en de families uit het familieversterkend programma. “Mijn doel is om ouders in staat te stellen hun capaciteiten en talenten optimaal te benutten, zodat zij zelf goed voor hun kinderen kunnen zorgen.”

Petrona is geboren en getogen in de regio en vanaf de opzet van het familieversterkend programma werkzaam bij SOS. Zij kent de problematiek van de families dus goed. “Voorlichting en training is een belangrijk aspect van mijn werk. In sommige gevallen zijn ouders zich niet bewust van de ernst van de situatie en ligt een oplossing erg voor de hand. Zoals voor Juana Vicente bijvoorbeeld die haar drie kinderen de hele dag alleen thuis laat als zij naar haar werk in de wasserette gaat. Met de buren hebben we nu afgesproken dat zij minimaal 1 keer per dag naar de meisjes toegaan als Juana afwezig is. Ook bekijk ik de mogelijkheden voor structurele opvang voor de kleine kinderen, waardoor de oudste dochter van Juana naar school kan.” Petrona eindigt met de woorden: “Het is heel bijzonder om direct met moeders en ouders samen te werken. Ik ben blij dat ik hen concreet kan helpen om de zorg voor hun kinderen te verbeteren. Dat geeft voldoening!”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ontmoet Petrona pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Santa Cruz del Quiché / Ontmoet Petrona mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */