Ontmoet mama Griselda

Sinds januari 2014 woont SOS moeder Griselda met 9 kinderen (vanaf 1,5 jaar oud tot 14 jaar oud) in het eerste SOS huurhuis. "We voelen ons heel fijn in dit huis, het is groot en het heeft een grote tuin voor de kinderen om lekker in te spelen." De locatie is zeer geschikt; er is eeschool, een markt en een park dichtbij." Een paar vragen aan mama Griselda.

 Hoe gaat het met je? 
"Het gaat heel goed! De kinderen voelen zich erg goed hier. Ze voelen zich opgenomen in een familie en ze noemen me mama! Ik weet dat ik niet hun biologische moeder ben, maar door steeds bij hen te zijn en voor hen te zorgen voelt het alsof ik hun moeder ben. En dat voelt heel fijn."

Hoe is het met de gezondheid van de kinderen, sinds ze bij jou wonen? 
"De kinderen zijn gezond. Sommige kinderen hebben het nodige meegemaakt; zij krijgen emotionele ondersteuning of bijvoorbeeld ondersteuning om succesvol te intergreren op school. Daardoor hebben de kinderen aanzienlijk minder angst en wantrouwen dan aan het begin dat ze hier kwamen wonen."

Hoe verliep het hechtingsproces tussen de kinderen en jou? 
"In het begin was het lastig. Maar geleidelijk aan kwam er meer vertrouwen. We praten veel met elkaar, over hoe ze zich voelen en wat ze nodig hebben. Zo bouw je samen een band op."

Waar liggen de uitdagingen? 
Ik vind het soms best wel ingewikkeld om te gaan met tieners. Soms merk ik dat ze niet naar me willen luisteren en dat vind ik dan wel confronterend. Maar ik probeer zoveel mogelijk naar hen te luisteren, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Ik probeer de kinderen hun eigen verantwoordelijkheid bij te brengen en help hen waar nodig! Het zal ook wel een aan de leeftijd liggen. 

Wat maakt je trots? 
Het maakt me trots als ik zie hoeveel de kinderen al gegroeid zijn in emotioneel opzicht, sinds ze hier wonen. En ze zien mij als hun moeder, ook dat maakt me trots. En soms, komt er een leraar van één van de kinderen naar mij toe met het nieuws dat het heel goed gaat met hem/haar op school. Dan begin ik helemaal te stralen! 

"Ik voel me blij! Ik speel veel met mijn broertjes en zusjes. En ik voel me fijn omdat we in een groot huis wonen. Ik vind het leuk om met om te spelen of om er met mama Gris op uit te gaan! Soms voel ik me verdrietig om mijn eigen moeder. Maar als zij op bezoek komt, is het fijn en ben ik niet meer verdrietig."  Julia, 9 jaar.

"Het gaat goed! Hier kan ik lekker spelen, krijgen we lekker eten en help mama Gris ons!" - Eduardo 7 jaar.


SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Mama Griselda pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Santa Cruz del Quiché / Mama Griselda mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */