Kinderdorp N'Djamena

Tsjaad, Afrika

"Ik heb niet alles dat ik wil, maar wel alles wat belangrijk is: een huis, een moeder, broers en zussen, en vrienden." - Elodie 10, SOS kind

Met Elodie hebben nog 118 kinderen een liefdevol en veilig thuis in het kinderdorp. Afgelopen jaar zijn er 11 nieuwe kinderen in het kinderdorp komen wonen. Eén van hen, Jennifa, heeft het heel moeilijk gehad met de integratie in haar nieuwe familie. Ze moest veel huilen en isoleerde zichzelf. Haar moeder Beatrice was er voor haar, praatte en luisterde, en kon langzaam maar zeker Jennifa's vertrouwen winnen.

Veilig thuis voor 119 kinderen
Kinderdorp N'Djamena bestaat uit 12 familiehuizen, waar 12 SOS moeders 119 kinderen een liefdevol en veilig thuis geven. Op de SOS kleuterschool zitten 83 peuters. Daarnaast gaan 247 kinderen naar de SOS basisschool. Ook wonen er 35 jongeren in een SOS jongerenhuis. Hier worden zij voorbereid op een zelfstandig leven buiten het kinderdorp. 

SOS kinderen in actie
Brahim (11) heeft dit jaar een voetbalwedstrijd georganiseerd tegen een team uit de gemeenschap. Het was een sportieve en gezellige dag, met een overwinning voor team SOS.
Ook Brigitte (12) en Solange (14) kwamen met succes in actie. Zij hebben deelgenomen aan een danswedstrijd voor kinderen uit Tsjaad, Nigeria en Togo. Ze eindigden als eerste! De prijs: professionele danstraining voor de drie maanden.

Laatste nieuws:

  • er zijn 11 nieuwe kinderen in het kinderdorp komen wonen
  • 35 jongeren worden voorbereid om op eigen benen te gaan staan in een SOS jongerenhuis
  • 247 kinderen gaan naar de SOS basisschool
  • We ondersteunen 684 kinderen uit 102 families met onze familieversterkende programma
"Ik hoop dat ik nu mijn droom, een danscarrière, kan waarmaken!" - Solange

Samen sterk
684 kinderen uit 102 kwetsbare families in de omgeving worden ondersteund door ons familieversterkende programma. Kinderen kunnen naar de SOS kleuterschool en we helpen ouders zodat ze zelf voor hun kinderen kunnen blijven zorgen. Door ouders te helpen bij het verbeteren van hun economische situatie; met scholing, inkomstenverwervende activiteiten, toegang tot sociale zekerheid en te bespreken hoe ze beter om kunnen gaan met geld. Maar ook hoe het best te zorgen voor hun kind(eren) op het gebied van (op)voeding, hygiëne en onderwijs.

Waarom hier helpen?

Alleen al omdat de levensverwachting gemiddeld 44 jaar is. Ongekend laag en tekenend voor de slechte voorzieningen en lage levensstandaard in het land. Kijkend naar de situatie van kinderen geldt daarnaast dat Tsjaad een hoge kindersterfte kent, meer dan een half miljoen weeskinderen zijn en dat er van alle kinderen slechts 36% naar school gaat. 

Het kinderdorp is het enige van het land. En SOS is vrijwel de enige hulporganisatie die permanent aanwezig is in Tsjaad. Ook bij oorlogen en rampen blijven wij zorg bieden aan de kinderen. De SOS medewerkers behoren tot de zeer weinige ervaren en gekwalificeerde zorgverleners in het hele land. Het kinderdorp betekent voor de omgeving dus ook een baken: het biedt de lokale bevolking onderwijs, medische zorg en ondersteuning bij de zorg voor kinderen. 

Ja, ik doneer nu

Merci beaucoup!


Dankzij de steun van Nederlandse donateurs krijgen kinderen uit N'Djamena naast een liefdevol thuis, goed onderwijs op de SOS basisschool. Van ervaren leerkrachten die elke dag hun uiterste best doen om het beste uit ieder kind te halen.

Namens de kinderen:
Merci Beaucoup!

Tsjaad, een vergeten land

De Nederlandse fotograaf Michel Koreman reisde vrijwillig naar Tsjaad, één van de armste landen ter wereld, om het leven van de kinderen vast te leggen. Diep geraakt doet hij aan de hand van zijn foto's verslag.

Lees met hem mee

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI

Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp N'Djamena pagePrefix=soskdnl breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp N'Djamena mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */