Kinderdorp Morelia

Mexico, Noord-Amerika

In de hoofdstad van de Mexicaanse staat Michoacán is het aantal kinderen dat er alleen voor staat schrikbarend hoog. Daarom besloten wij in dit probleemgebied een nieuw kinderdorp te bouwen. Sinds 2007 wonen kinderen hier weer bij een lieve familie.


Familie vs. Weeshuis
Onderzoek toont aan dat kinderen in een familie omgeving zich beter ontwikkelen dan kinderen in weeshuizen. SOS medewerker Frederike bezocht enkele weeshuizen in Mexico: “Je ziet toch zo’n 50 baby’s, zo jong als een maand, die allemaal in rijen in bedjes liggen, met misschien 1 of 2 verzorgsters. Ze krijgen zo weinig aandacht, maken zo weinig lijfelijk contact. Ondanks alle beste intenties van zorgverleners hier overigens, want het is zeker beter dan op straat leven. Maar dat dit impact heeft op de ontwikkeling van deze kinderen is onvermijdelijk.” 


In de SOS families van het kinderdorp wonen circa 6 á 7 kinderen bij een SOS moeder. “Hun ‘mama’ die er altijd voor hen is. Die hen knuffelt en ’s ochtends hun haren kamt en hun boterhammetje smeert. Belangrijke kleine dingen die het leven van een kind normaal maken.”  

Wat onze hulp hier inhoudt:

  • 11 SOS families

  • een liefdevol thuis voor 90 kinderen

  • Een speeltuin en een voetbalveld voor kinderen uit de omgeving

Waarom hier helpen?

Al jarenlang kent Mexico een leegloop van platteland naar steden. En daarmee een explosieve groei van de stedelijke sloppenwijken, waar leefomstandigheden zacht gezegd slecht zijn. De uitstroom wordt voornamelijk veroorzaakt door mannen die elders hopen een inkomen voor hun gezin te kunnen verdienen. Maar helaas vaak niet meer terugkeren… Vrouwen blijven alleen achter met de zorg voor hun kinderen. Gebroken, instabiele gezinnen waar kinderen vaak verwaarloosd worden. Uit wanhoop laten vrouwen hun kinderen vaak in de steek of laten ze achter bij lokale weeshuizen. 

Ja, ik doneer nu

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI

Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp Morelia pagePrefix=soskdnl breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Morelia mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */