SOS kind Muthomi

Kinderdorp Meru in Kenia, Afrika

"Ik ben blij dat ik in een kinderdorp ben opgegroeid"

Rachel is al ruim 10 jaar SOS moeder. Muthomi is één van de eerste kinderen die bij haar kwam wonen, toen kinderdorp Meru werd geopend in 2005. Hij was toen vier jaar oud, zijn moeder was overleden. Toen zijn zieke oma niet meer voor Muthomi kon zorgen, kwam hij in het kinderdorp wonen.

Dankbaar
“Toen hij bij me kwam was hij dun, ziek en viel zijn haar uit. Ik ben bang dat hij het niet had overleeft als hij nog langer bij zijn oma was gebleven,” zegt Rachel.

Muthomi is blij dat hij in het kinderdorp is opgegroeid: “Ik heb het hier fijn. Het kinderdorp past bij de behoeften van een kind: Mijn familie is dichtbij en ik heb een goede band met mijn SOS broers en zussen. We steunen elkaar in alles wat we doen. Mijn SOS moeder Rachel houdt van me, luistert naar me én ze corrigeert me als dat nodig is. Door haar leer ik veel over mezelf en het leven, dat ben ik blij mee.”

Hij is ook dankbaar voor zijn sponsor: “We schrijven brieven naar elkaar en ik stuur foto’s. Mijn sponsor vertelt verhalen over zijn thuisland Noorwegen. Ik ben hem heel dankbaar en ik hoop dat meer mensen dit zo doen. Het helpt kinderen om in zichzelf te geloven en een stabiele toekomst op te bouwen.”

Van weeskind naar topstudent
Vorig jaar haalde Muthomi zijn lagere schooldiploma en was de beste leerling in het SOS programma. Hij gaat nu naar een nationale school: “Ik houd van wiskunde, natuurkunde, biologie, Engels en scheikunde. Ik wil graag dokter worden later. In mijn vrije tijd speel ik basketbal en houd ik van zwemmen en lezen.”

De droom van Muthomi? “Ik wil arme kinderen een toekomst geven, zoals mijn SOS familie dat voor mij heeft gedaan. Ik wil ze inspireren met mijn verhaal en laten zien dat je afkomst niet alles bepalend is.”

Kinyua is sinds kort het broertje van Muthomi, hier lees je zijn verhaal.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS kind Muthomi pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Meru / SOS kind Muthomi mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */