Kinderdorp Meru

Kenia, Afrika

"Een moeders oog is altijd alert, want we moeten zeker zijn dat onze kinderen het juiste pad bewandelen." - SOS moeder Pauline

Liefdevol en veilig thuis voor 131 kinderen
Kinderdorp Meru bestaat uit 13 familiehuizen, waar 13 SOS moeders 131 kinderen een liefdevol en veilig thuis geven. Er is een SOS kleuterschool, waar 105 kleuters uit het kinderdorp en de omliggende gemeenschap spelenderwijs leren. In het kinderdorp is ook een bibliotheek waar de kinderen ongestoord een boek kunnen lezen of lenen. 

De eerste 11 jongvolwassenen zijn dit jaar verhuisd naar het SOS jongerenhuis. Een nieuwe fase op weg naar onafhankelijkheid. SOS jongere Peter: "Ik heb mijn toekomst in eigen handen."

Activiteiten in het kinderdorp
Kinderdorp Meru kent zijn eigen kinderraad, met een lid uit elk familiehuis. Onder begeleiding hebben zij programma's ontwikkeld om hun sociale, mentale en emotionele ontwikkeling te stimuleren. 

Laatste nieuws

  • De eerste elf jongeren uit het kinderdorp zijn verhuisd naar het SOS jongerenhuis
  • De kinderraad heeft een programma opgezet om de eigen ontwikkeling te stimuleren
  • SOS traint de leraren van vijf scholen in de omgeving om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren
John, één van de leden, heeft veel geleerd van de kinderraad: "Ik heb nu het zelfvertrouwen om me in het openbaar uit te spreken."

Persoonlijke verhalen

Rachel was de eerste SOS moeder die in 2005 haar armen opende voor de kinderen in kinderdorp Meru. Nu zorgt ze voor zowel het jongste als het oudste kind in het kinderdorp. Lees verder >>

Drie jaar geleden verloor Kinyua zijn moeder aan een hartaanval. Daarna woonde hij bij zijn opa en oma. Uiteindelijk werd besloten om hem op te nemen in kinderdorp Meru. Lees verder >>

Muthomi is één van de eerste kinderen die bij SOS moeder Rachel kwam wonen in 2005. Hij was toen vier jaar oud, zijn moeder was overleden. Lees verder >>

Samen sterk
Met ons SOS familieversterkend programma ondersteunen we in Meru 509 kwetsbare families en hun 1186 kinderen. Dit jaar hebben we vijf scholen uit de gemeenschap geholpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun onderwijs, door leraren te trainen in hun kennis en vaardigheden. Zo kunnen nog meer kinderen, nu en in de toekomst, goed onderwijs genieten.

Daarnaast was het versterken van de vaardigheden van ouders om voor hun kinderen te zorg een belangrijk onderdeel van ons programma. Gericht op twee onderdelen: het belang van goede zorg voor de kinderen onder andere op het gebied van voeding, hygiëne en onderwijs. En op het gebied van opvoedingsvaardigheden; ouder-kind communicatie, hoe een huishouden te runnen, culturele zaken en hoe om te gaan met stress.

Help mee
Steun ons werk en geef nog meer kinderen een veilig thuis, net zoals de kinderen in kinderdorp Meru.

Waarom hier helpen?

Ondanks de economische groei, is er nog altijd sprake van veel armoede in Kenia. Het land heeft zwaar te leiden onder de hiv/aidsepidemie: 15% van de bevolking is besmet met aids en ruim 1 miljoen kinderen heeft hierdoor de zorg van hun ouders verloren. Er zijn onvoldoende sociale voorzieningen of onderwijs om een eind te maken aan de problematiek. Meru ligt in één van de meest dichtstbevolkte gebieden van Kenia, vlak boven Nairobi aan de voet van Mount Kenya. Met ons familieversterkend programma en ons kinderdorp ondersteunen wij de kwetsbare families en geven wij kinderen die de ouderlijke zorg zijn verloren een liefdevol en veilig thuis. 

Dat donaties een wezenlijk verschil maken, bewijst het kinderdorp Meru in Kenia. In 2005 werd dit kinderdorp opgericht grotendeels dankzij een gift van de Nationale Postcode Loterij.

Ja, ik doneer nu

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp Meru pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Meru mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */