KINDERDORP LHASA

Tibet, China

De Tibetaanse Autonome Regio is een van de meest geïsoleerde gebieden ter wereld en ook één van de armste regio's van China. SOS Kinderdorpen helpt kinderen en hun families zodat ze naar school kunnen en toegang krijgen tot de arbeidsmarkt.

Over het kinderdorp

  • 17 familiehuizen
  • 153 kinderen
  • 33 jongeren in het jongerenhuis
  • Kleuterschool (95 kinderen)
  • Multifunctioneel centrum
kinderen op school in Lhasa SOS Kinderdorpen 

Ja, ik doneer nu


"Ook nu ik in het jongerenhuis woon, komt mijn SOS moeder nog vaak op bezoek om te kijken of alles goed met me gaat."
- Hua (16) SOS jongere

Helden uit Lhasa

Beweeg de muis over de afbeelding voor meer informatie.

De situatie in Lhasa

Met een gemiddelde hoogte van meer dan 4.000 meter verdient de Tibetan Autonomous Region in China haar bijnaam ‘het dak van de wereld.’ De meeste mensen in Tibet leven op 1.200 tot 5.100 meter hoogte. Tibet is ook één van de meest geïsoleerde regio’s ter wereld en, ondanks de economische groei van China in de afgelopen jaren, ook één van de armste regio's.

Veel Tibetaanse families leven van kleinschalige landbouw waarbij boeren alleen verbouwen wat zij nodig hebben om zichzelf en hun familie te voeden. Zonder toegang tot betere agriculturele technologie is het voor veel Tibetanen moeilijk om hun situatie te verbeteren. Daar komt bij dat Tibetanen slechts heel beperkt toegang hebben tot de arbeidsmarkt en dat ze erg afhankelijk zijn van het kwetsbare ecosysteem in de bergen. Een andere factor die bijdraagt aan armoede is het grote percentage analfabetisme onder Tibetanen. Percentages verschillen tussen stad en platteland, maar etnische Tibetanen behoren tot de minst geletterden. Meer dan 40% van de Tibetanen heeft geen schoolopleiding versus 8% van de Chinezen. SOS Kinderdorpen helpt deze kinderen en hun families, zodat ze naar school kunnen, hun land goed kunnen bewerken en toegang krijgen tot de arbeidsmarkt.

SOS Kinderdorpen neemt als organisatie geen politiek standpunt in. Het welzijn van alle kinderen staat bij ons voorop.

Ja, ik doneer nu

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp Lhasa pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Lhasa mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */