Een onverwoestbare band

Slechts één maand oud was Abet toen hij liefdevol werd opgenomen door SOS moeder Susan. Hun band is bijzonder en sterk. Abet: “Zij is mijn moeder. Ik houd heel veel van haar. Als ik later piloot ben, bouw ik een huis voor haar.”

Abet uit kinderdorp Lembang, Indonesië - SOS Kinderdorpen 

​Abet wordt net als zijn zes broers en zussen van baby af aan door zijn SOS moeder verzorgd. Haar kinderen zijn de belangrijkste reden dat ze al meer dan 25 jaar SOS moeder is. Aan haar pensioen denkt ze nog niet. “Ik houd van mijn kinderen,” vertelt Susan. “Ik kan toch niet opeens stoppen om voor hen te zorgen? Vooral de kinderen die als baby al bij mij kwamen wonen, kan ik niet verlaten. Dan is het of ik mijn eigen kinderen in de steek laat.” Susan is niet de enige SOS moeder die haar leven heeft gewijd aan SOS kinderen.

Ook moeder Siti geeft al meer dan 30 jaar, kinderen een liefdevol en veilig thuis in haar SOS familie. “Ik weet hoe belangrijk een moeder is voor deze kinderen: ik ben zelf SOS kind geweest. Daarom wist ik al vroeg dat ik ook SOS moeder wilde worden en voor andere kinderen wilde zorgen. Negen van mijn kinderen kwamen bij me toen ze nog baby’s waren. Zij hebben mij hier al die jaren gehouden. Al mijn kinderen houden mij hier. Ik ben zo blij dat ik al deze mensen in mijn leven heb.”

Onderwijs voor alle kinderen

Kinderdorp Lembang opende in 1972 als eerste kinderdorp in Indonesië haar deuren. Op dit moment wonen er 157 kinderen in 12 familiehuizen. Naast het bieden van zorg, zijn toegang tot onderwijs en vrijetijdsactiviteiten voor alle kinderen een belangrijk onderdeel in de opvoeding. De kinderen hebben een belangrijke stem in de keuze voor school en hobby zodat ze voor iets kunnen kiezen dat ze echt willen doen en leren, om zo nog beter hun talenten te kunnen ontdekken en ontplooien.

Zo heeft Abet net zijn laatste toetsen op de basisschool gehaald en gaat hij binnenkort naar de middelbare school. Tijdens zijn laatste twee basisschooljaren heeft hij kennis gemaakt met vakken die gegeven worden op middelbare scholen en de eerste inzichten gekregen in waar kansen op de arbeidsmarkt liggen. Samen met zijn SOS moeder heeft hij vervolgens zijn favoriete school gekozen. “Ik push mijn kinderen nooit in een bepaalde richting, ze kunnen zelf heel goed die afweging maken. Abet wil graag naar de State Junior High School in Lembang en ik steun hem volledig in zijn keuze”, aldus moeder Susan. “Daarnaast voetbalt hij bij het SOS team en heeft hij zich aangesloten bij de percussiegroep, waarmee hij al op verschillende evenementen heeft gespeeld.”

Met het bieden van onderwijs voor álle kinderen en de mogelijkheid die de kinderen krijgen om zichzelf te ontwikkelen op de gebieden waar hun interesses liggen, draagt SOS Kinderdorpen direct bij aan een tweetal doelen (1: geen armoede en 4: kwaliteitsonderwijs) van de Internationale Ontwikkelingsdoelstellingen, ook wel Sustainable Development Goals genoemd.

Abet met zijn familie in SOS kinderdorp Lembang, Indonesie - SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Een onverwoestbare band pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Lembang / Een onverwoestbare band mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */