SOS moeder Mildred

Van baan naar roeping

SOS moeder Mildred woonde 10 jaar in het klooster voordat zij in het SOS kinderdorp Kisumu kwam wonen. Nadat het kindje van haar zus overleed en het niet mocht wonen in het klooster, besloot Mildred een baan te zoeken. Zodat zij haar zussen die voor de baby zouden zorgen, kon onderhouden. Deze baan werd een roeping: Mildred werd SOS moeder.

SOS moeder Mildred uit SOS kinderdorp Kisumu, Kenia

Hoe bevalt het om SOS moeder te zijn?

Ik was natuurlijk gewend om te leven in een besloten gemeenschap. Toch heb ik hier in het kinderdorp een bredere kijk op de wereld gekregen. Door de trainingen die je hier krijgt, ben ik een socialer mens geworden. Het werken met kinderen geeft mij hoop en een positievere kijk op de wereld. Eerder, nog voor mijn tijd in het klooster, verzorgde ik ouderen in een tehuis in Brazilië. Kinderen zijn anders. Kinderen stralen positivisme uit, zijn hoopvol en kijken vol enthousiasme naar de toekomst. Het gaat gelukkig ook heel goed met de kinderen hier. Ik word omringd door gezonde, blije kinderen die mij allemaal mama noemen. Iedere keer weer als ik hen dat tegen mij hoor zeggen, maakt mijn hart een sprongetje. 
 
Wat vind je het allerleukste aan het SOS moederschap?

Ik vind het heerlijk om voor kinderen te zorgen, zij betekenen ongelofelijk veel voor mij. Wat ook heel mooi is om te zien, is dat wat ik hen leer, zij ook in de praktijk brengen. Ik vind het bijvoorbeeld heel belangrijk dat ze hard werken, verantwoordelijkheid nemen en dat ze anderen respecteren en beleefd zijn. Ik kan wel zeggen dat al mijn kinderen hier goed naar luisteren. Verder kan ik het heel goed vinden met de andere SOS moeders. We zijn hecht. Als er met één van ons iets is, wordt daar gelijk op gereageerd door de andere moeders. We helpen elkaar.

Hoe gaat het met jouw SOS kinderen?

Elk kind heeft een rugzakje, komt hier met een treurig verhaal en dat breekt mijn hart. Maar, ik ben blij te zien dat de kinderen altijd, na een periode van liefde, zorg en goed voedsel, ontzettend opknappen. Dat ze hier op een gegeven moment weer gewoon kind kunnen zijn en kunnen opgroeien als stabiele mensen. Broer en zus Cody en Sylvie bijvoorbeeld, zijn heel hecht, springen altijd voor elkaar in de bres en maken soms ook ruzie, zoals dat gaat tussen broer en zus. Voordat zij in het kinderdorp kwamen, woonden ze bij hun oma. Helaas kon zij niet goed voor ze zorgen. Ze waren ondervoed, vooral Cody. Hij had een opgezwollen buik waar hij mee werd gepest in zijn dorp. Ze scholden hem uit voor katumbo, Swahili voor dikbuik. Verder was hij heel mager. Ik dacht dat hij het niet zou redden. Na talloze ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en de juiste medicatie, ging het langzamerhand beter met Cody. Hij is nu weer helemaal gezond.

Heb je een bepaald ritueel om nieuwe kinderen te verwelkomen in jouw SOS familiehuis?

Nee, er is geen ritueel, maar ik bereid de kinderen altijd goed voor op de komst van een nieuw broertje of zusje. Zeg dat ze lief moeten zijn en behulpzaam. En dat nemen ze altijd heel serieus: een nieuw broertje of zusje wordt altijd helemaal in de watten gelegd hier in huis.


Lees meer over het kinderdorp Kisumu in Kenia

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS moeder Mildred pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Kisumu / SOS moeder Mildred mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */