Een chat met Chanua

Chanua en haar tweelingbroertje Marvin verloren drie dagen na hun geboorte hun moeder met als gevolg dat zij onder toezicht kwamen van hun oma. Omdat oma niet in staat was om voor de kinderen te zorgen, bracht zij hen naar een tijdelijke opvang waar zij twee jaar konden blijven. Gelukkig zochten de mensen van deze opvang contact met SOS Kisumu waar zij direct liefdevol werden opgevangen. Inmiddels is de tweeling vier jaar oud en wonen zij sinds 2015 in het SOS kinderdorp in Kisumu. Wij spraken even met Chanua, de dame van het vrolijke stel. Hoe gaat het met haar en hoe vindt zij het in Kisumu?

Chanua in SOS kinderdorp Kisumu, Kenia

Wat vind je leukst om te doen?

Ik vind het het leukst om te spelen met mijn pop en met mijn beste vriendinnetje Wendy. Ik vind het ook heel gezellig als alle kinderen bij elkaar komen in de schuur om met elkaar te bidden. 's Middags gaan we meestal knutselen en dat vind ik ook heel leuk net zoals zwemmen en dansen. Verder kijk ik graag naar de vliegtuigen die landen en vertrekken. Wij kunnen vanuit het kinderdorp het vliegveld zien. Ik vind het lastig om de steile heuvel die naar het kinderdorp gaat, op te lopen. 

Kun je het goed vinden met jouw SOS moeder en broertjes en zusjes? 

Ik houd ontzettend veel van mijn moeder, zij leert mij heel veel. Wat zij mij leert, geef ik weer door aan mijn jongere broertjes en zusjes. Zij heeft mij bijvoorbeeld geleerd dat ik mijn best moet doen op school. Wat ik ook heel lief vind, is dat ik cadeautjes van haar krijg op mijn verjaardag. Ik help haar te herinneren wanneer zij haar medicijnen in moet nemen. 

Hoe vind je het op school?

Op school gaat het redelijk goed. Ik vind Engels het leukst omdat ik daar ook het beste in ben. 

Wat wil je later worden als je groot bent? 

Dan word ik advocaat en kan ik andere mensen helpen.


Lees meer over het kinderdorp Kisumu in Kenia

Ja, ik help kinderen als Chanua

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Een chat met Chanua pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Kisumu / Een chat met Chanua mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */