SOS kinderen Rosa, Maya en Odilia

Kinderdorp Kakiri in Oeganda, Afrika

rosa maya odilia kariki - sos kinderdorpenRosa (r) vindt het heerlijk om haar moeder te helpen

Rosa (8) woont sinds 2012 in kinderdorp Kakiri. Met veel plezier. Hier heeft ze een lieve SOS moeder die haar eten geeft en samen met haar naar tekenfilmseries kijkt. Ze zou het nog veel leuker vinden als haar beste vriendin Norah ook bij haar mocht komen wonen. Ze heeft een tweelingzus, Odilia, 4 SOS zussen en 2 SOS broers. Rosa houdt ervan om met haar vriendjes te spelen. Wel het liefst dichtbij huis. Haar favoriete spelletje is verstoppertje spelen. Verder vindt ze het ook leuk om haar moeder te helpen met klusjes. Op school gaat het hartstikke goed, Rosa doet altijd met veel plezier haar huiswerk. Later wil ze verpleegster worden, zodat ze voor haar moeder kan zorgen.

 

Maya (l) - speelt het liefst met de hele kleintjes

Maya (6) kwam in 2010 in het kinderdorp en vindt het hier heerlijk. “Ik houd van het eten hier. Mijn lievelingseten is Posho met notensaus. Zo lekker! Ik houd van mijn moeder, van haar krijg ik vaak snoepjes en ik heb 4 broertjes en 2 zusjes.” Maya speelt het liefst met de hele jonge kinderen die ze regelmatig pap mag voeren. Verder vindt ze het heerlijk om te stoffen en om naar school te gaan. Maya denkt groot: “Ik vind alle vakken leuk, maar ik weet nu al dat ik later dokter word.”

 

Odilia (m) - wordt later, als ze groot is, piloot

Sinds 2012 woont deze Oegandese schone van acht jaar oud, in het kinderdorp, waar ze het erg fijn vindt. “Hier kan ik tv kijken. Vooral tekenfilms vind ik leuk. Ik heb 4 SOS broers en zusjes. En ik heb nog een tweelingzusje, Rosa, en nog een jongere biologische zus.” Odilia vindt het leuk om te knutselen en om met haar broertjes en zusjes verstoppertje en tikkertje te spelen. Ook school is voor deze dame geen straf. “Ik vind lezen en verhalen schrijven het leukst. Leer ik allemaal van de juf. En later als ik groot ben, word ik piloot.”

Meer weten over kinderdorp Kakiri?

SOS kinderdorp Kakiri in beeld
SOS moeder Goreth aan het woord
Kinderdorp Kakiri viert haar 25-jarig bestaan
 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS kinderen Rosa, Maya en Odilia pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Kakiri / SOS kinderen Rosa, Maya en Odilia mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */