Kinderdorp Gulu

Oeganda, Afrika

"Paul inspireert me om hard te leren. Ik wil later net als hem naar de universiteit, zodat ik een goede baan kan krijgen." - Stephanie (8), SOS kind in kinderdorp Gulu

Stephanie is niet de enige die geïnspireerd wordt door Paul; de eerste SOS jongvolwassene die dit jaar naar de universiteit gaat. Alle kinderen in het kinderdorp zijn superblij en alle moeders trots.

Liefdevol en veilig thuis voor 127 kinderen
Kinderorp Gulu bestaat uit 12 familiehuizen, waar 12 SOS moeders 127 kinderen een liefdevol en veilig thuis geven. Er wonen 37 jongvolwassenen in het jongerenhuis. Op de SOS kleuterschool zitten 146 peuters en 185 kinderen volgen onderwijs op de SOS Hermann Gmeiner basisschool. Dit zijn kinderen uit het kinderdorp én uit de omgeving. In het SOS Medisch centrum, dat dit jaar werd uitgebreid,  zijn in het afgelopen jaar 7.648 behandelingen uitgevoerd. 

Activiteiten in het kinderdorp
Dit jaar vonden er weer vele leuke en leerzame gebeurtenissen en activiteiten plaats in het kinderdorp. Zo maakte Sarah (12) zo'n goede indruk tijdens een discussie op school over het recht op educatie voor alle kinderen, dat ze werd verkozen als kinderambassadeur tijdens de 'dag van het Afrikaanse kind conferentie' in Kampala. "Het was een fantastische ervaring. ik heb kunnen reizen, veel kinderen ontmoet en met de minister van onderwijs kunnen praten."

Het laatste nieuws

  • Eerste SOS kind naar de universiteit. 

  • SOS medisch centrum uitgebreid en voorzien van nieuwe apparatuur. Nu kunnen we nieuwe behandelingen op het gebied van tubercolose, HIV/Aids preventie en zwangerschapsbegeleiding bieden.

  • Deelname aan het Music, Dance and Drama Festival. De SOS kinderen eindigden op de eerste plek bij het dichten en dansen, en behaalden een knappe vierde plaats bij het onderdeel drama.

De jongere kinderen hebben een trip naar het Murchison Falls National Park gemaakt, waar ze onder andere giraffen, olifanten en impala's zagen. Margaret (6): "Dit was de leukste dat ik ooit heb gedaan!"Samen sterk
Kwetsbare families in de omgeving worden ondersteund door ons familieversterkende programma. Kinderen kunnen naar de kleuter- en basisschool en alle families kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het SOS medisch centrum en terecht in het sociaal centrum. Met ons programma ondersteunen we op dit moment 373 families met in totaal 2.351 beneficianten.

Waarom hier helpen?

Hoewel de situatie in Oeganda de afgelopen jaren verbeterd is, groeien veel kinderen nog altijd op in gebroken gezinnen of helemaal zonder ouderlijke zorg. HIV/Aids en jarenlang geweld zijn de belangrijkste redenen hiervoor. Gulu is de op twee na grootste stad van Oeganda. Het is bovendien de geboortestad van de veelbesproken Josef Kony, leider van de Lord’s Resistance Army (LRA). En is daarmee jarenlang een epicentrum geweest van geweld en kindermisbruik. Met ons kinderdorp, het medisch centrum en de familieversterkende programma's proberen we verbetering te brengen in de situatie van kinderen en kwetsbare families, zodat ook zij een kans hebben op een toekomst.

Ja, ik doneer nu

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp Gulu pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Gulu mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */