Kinderdorp Damascus

Syrië, Azië

Door het aantal kinderen in nood in Syrië en de beperkte capaciteit van het SOS kinderdorp Qodsaya in Damascus, is de noodzaak om ons structurele werk uit te breiden zeer hoog. SOS Kinderdorpen in Syrië heeft daarom alles in werking gezet om een tweede kinderdorp in de buurt van Damascus te openen. In oktober 2017 zijn de eerste kinderen in het kinderdorp verwelkomd.

Over het kinderdorp

 
  • Voormalig vakantiecomplex gerenoveerd
  • 10 appartementen (80-100 kinderen)
  • Eerste kinderen wonen in het kinderdorp (oktober 2017)

SOS familie in SOS kinderdorp Damascus in Syrië 

"Dankzij extra bijdragen van onze donateurs is het kinderdorp in Damascus gereed. Deze donateurs zorgen ervoor dat 80 tot 100 kinderen in Syrië die er alleen voor staan, het allerbelangrijkste krijgen wat zij nodig hebben: een familie. Liefde en aandacht van een SOS moeder en broertjes en zusjes om mee te spelen, te huilen en te lachen." - Margot Ende – van den Broek algemeen directeur

SOS kinderdorp gerenoveerd dankzij Nederlandse donaties

De huidige appartementen in het voormalige vakantiecomplex zijn verbouwd en aangepast zodat ze geschikt zijn voor de SOS families. In ieder appartement gaat een moeder met 8-10 kinderen wonen. De muren zijn bijvoorbeeld doorgebroken, nieuwe kamers gecreëerd en de elektra en sanitair verplaatst. Op de 1e en 2e etage zijn tien SOS familieappartementen. De bestaande ruimtes op de begane grond zijn voor andere doeleinden ingericht. Zo wordt de squashruimte gebruikt voor psychosociale activiteiten, de conferentieruimte voor voorlichting en onderwijs en de receptie voor de administratie en beveiliging.

Foto's SOS kinderdorp Damascus


Beweeg de muis over de afbeelding voor meer informatie.

Eerste SOS kinderen, met hun SOS moeder, die dankzij Nederlandse donateurs nu een veilig thuis hebben in het nieuwe SOS kinderdorp in  Damascus. 
Eerste SOS kinderen, met hun SOS moeder, die dankzij Nederlandse donateurs nu een veilig thuis hebben in het nieuwe SOS kinderdorp in  Damascus. 
Jamila blij met haar nieuwe plekje in het nieuwe SOS familie appartement. Ze hangt haar kleding op in de kast op haar slaapkamer. 
Jamila blij met haar nieuwe plekje in het nieuwe SOS familie appartement. Ze hangt haar kleding op in de kast op haar slaapkamer. 
Maja kan nu veilig buien spelen in het nieuwe SOS kinderdorp.
Maja kan nu veilig buien spelen in het nieuwe SOS kinderdorp.
<p>Yasin in zijn slaapkamer.</p>

Yasin in zijn slaapkamer.

SOS moeder met haar SOS kinderen aan tafel in het nieuwe familieappartement.
SOS moeder met haar SOS kinderen aan tafel in het nieuwe familieappartement.
<p>SOS moeder met één van haar SOS kinderen.</p>

SOS moeder met één van haar SOS kinderen.

<p>Er wordt hard gewerkt door alle werknemers om het kinderdorp in september op te leveren.</p>

Er wordt hard gewerkt door alle werknemers om het kinderdorp in september op te leveren.

<p>De bouw van het tweede SOS kinderdorp in Damascus is in volle gang. Een aangekocht vakantiecomplex wordt omgebouwd tot 10 appartementen voor 80-100 kinderen.</p>

De bouw van het tweede SOS kinderdorp in Damascus is in volle gang. Een aangekocht vakantiecomplex wordt omgebouwd tot 10 appartementen voor 80-100 kinderen.

<p>De voormalige vakantie appartementen worden omgebouwd tot familie appartementen.</p>

De voormalige vakantie appartementen worden omgebouwd tot familie appartementen.

De situatie in Syrië

Door de voortdurende oorlog in Syrië hebben duizenden kinderen hun ouders verloren. Zij staan er helemaal alleen voor. SOS Kinderdorpen is op dit moment de enige organisatie die kinderen structureel en voor de lange termijn opvangt. Wij zijn sinds 1980 actief in Syrië. In het SOS kinderdorp in Damascus en Aleppo zijn honderden kinderen opgegroeid en zijn vele kwetsbare families geholpen door ons familieversterkende programma.

Het SOS kinderdorp in Aleppo kwam in 2012 middenin de vuurlinie te liggen, waardoor alle SOS families geëvacuaeerd zijn naar het SOS kinderdorp in Damascus. Door het aanhoudende geweld is het kinderdorp in Aleppo permanent onveilig verklaard en gesloten. In de omgeving van Aleppo zijn wel SOS kindvriendelijke centra en noodopvanglocaties waar getroffen kinderen en families worden opgevangen.


"Duizenden kinderen zijn aan hun lot overgelaten. Om meer kinderen structureel op te vangen, moeten wij nog meer maatregelen treffen. Het bestaande SOS kinderdorp in Damascus is overvol. In onze tijdelijke noodopvang zijn kinderen die we, ondanks al onze inspanningen, niet kunnen herenigen met hun biologische familie. Deze kinderen en andere kinderen die alleen op straat leven, moeten op onze zorg kunnen rekenen. Zij zijn de onschuldige slachtoffers van al het brute geweld." - Rahmo Rani, National Director SOS Kinderdorpen Syrië

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp Damascus in Syrie pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Damascus in Syrie mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */