Kinderdorp Canchungo

Guinee Bissau, Afrika

De aanleg van infrastructuur, het verbeteren van het onderwijs, het stimuleren van werkgelegenheid en het versterken van families, verbeteren stap voor stap de situatie in de regio rondom Canchungo. SOS Kinderdorpen steunt kwetsbare families zoveel mogelijk. En kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren en ook niet opgevangen kunnen worden in de brede familie, geven we een liefdevol en veilig thuis en de kans op een toekomst in ons kinderdorp.

Het kinderdorp

 
  • 12 familiehuizen
  • 110 kinderen
  • 150 families in familieversterkend programma (FSP)
  • Kleuterschool (52 kinderen)
  • Hermann Gmeiner basisschool (355 kinderen)

Neem een kijkje in Canchungo

Ja, ik wil doneren

"Mama, we geven niet op voordat alle kinderen vrij zijn van misbruik. Kinderen verdienen vrijheid." - Suare, SOS kind in kinderdorp Canchungo

Helden uit Canchungo

Beweeg de muis over de afbeelding voor meer informatie.
 

<h2 style="color:white; font-size: 14pt ">Naar school</h2>

<p>Goed onderwijs is in Guinee-Bissau niet vanzelfsprekend. Om het toekomstperspectief van kinderen en jongeren in de Cacheu regio te verbeteren, zijn we een programma gestart om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren. 

<a href="~/wat-doet-sos/onderwijs/onderwijs-verbeteren">Lees hier de eerste resultaten</a>.</p>

Naar school

Goed onderwijs is in Guinee-Bissau niet vanzelfsprekend. Om het toekomstperspectief van kinderen en jongeren in de Cacheu regio te verbeteren, zijn we een programma gestart om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren. Lees hier de eerste resultaten.

De situatie in Guinee Bissau

Guinee-Bissau is één van de armste landen ter wereld. Armoede, ondervoeding, analfabetisme, het gebrek aan schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, onderwijs en kennis op het gebied van gezondheidszorg zijn enkele van de grote problemen die hier aan de orde van de dag zijn. Sinds 1980 hebben er vijf staatsgrepen plaatsgevonden en ook nu zit het land middenin een politieke crisis waar vele mensen de dupe van zijn.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp Canchungo pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Canchungo mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */