Kinderdorp Canchungo

Guinee Bissau, Afrika

"Mama, we geven niet op voordat alle kinderen vrij zijn van misbruik. Kinderen verdienen vrijheid." - Suare, SOS kind in kinderdorp Canchungo

Suare heeft samen met andere SOS kinderen meegedaan aan een vreedzame optocht bij het regionale kinderparlement om te protesteren tegen het misbruik van en geweld tegen kinderen. De optocht kreeg landelijke aandacht. De SOS moeders zijn heel trots op de inzet en het medeleven van hun kinderen.


Veilig thuis voor kinderen
Kinderdorp Canchungo bestaat uit 12 familiehuizen, waar 12 SOS moeders 108 kinderen een liefdevol en veilig thuis geven. Er is een SOS kleuterschool en een SOS Hermann Gmeiner basisschool waar respectievelijk 100 peuters en 420 kinderen uit het kinderdorp én de omgeving onderwijs volgen. En in totaal steunen we met ons familieversterkend programma 670 families.

Activiteiten in het kinderdorp
De beste leerlingen van de SOS basischool in Canchungo en de twee andere kinderdorpen in Guinee-Bissau zijn beloond voor hun goede prestaties op school. De feestelijke ceremonie, georganiseerd door lokale partner NSIA, vond plaats in het kinderdorp. De kinderen ontvingen verschillende schoolmaterialen, die zij en hun klasgenoten goed kunnen gebruiken tijens hun lessen.

Het laatste nieuws

  • 6 publieke scholen zijn opgeknapt en de kwaliteit van het onderwijs is verbeterd
  • Kinderparlement krijgt landelijke aandacht
  • Grote bewustzijnscampagne in het teken van ebola


Hoewel de ebola-uitbraak afgelopen jaar Canchungo gelukkig niet heeft bereikt, is er veel aandacht geweest voor preventie -nu en in de toekomst. Zo zijn er bijeenkomsten georganiseerd, voor de SOS families en de families uit de omgeving, die in het teken stonden van bewustzijn over het virus en het belang van een simpele handeling: handen wassen. 

“De kinderen moeten opnieuw een evenwicht zien te vinden. De SOS moeders zetten zich hier met hart en ziel voor in. Het belangrijkste wat wij doen is de kinderen zich veilig en geliefd laten voelen.” - Roberto Baldé

Naar school
Goed onderwijs is in Guinee-Bissau niet vanzelfsprekend. Om het toekomstperspectief van kinderen en jongeren in de Cacheu regio te verbeteren, zijn we een programma gestart om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren. Lees hier de eerste resultaten.

Bekijk zelf hoe het leven in Canchungo eraan toe gaat:

Waarom hier helpen?

Guinee-Bissau is één van de armste landen ter wereld. Armoede, ondervoeding, analfabetisme, het gebrek aan schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, onderwijs en kennis op het gebied van gezondheidszorg zijn enkele van de grote problemen die hier aan de orde van de dag zijn. Met de aanleg van infrastructuur, het verbeteren van het onderwijs,het stimuleren van werkgelegenheid en het versterken van families verbeteren stap voor stap de situatie in de regio rondom Canchungo. Kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren en ook niet opgevangen kunnen worden in de brede familie, geven we een liefdevol en veilig thuis en de kans op een toekomst in ons kinderdorp.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp Canchungo pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Canchungo mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */