Kinderdorp Aboisso

Ivoorkust, Afrika

In het zuidwesten van Ivoorkust, vlakbij de grens met Ghana ligt SOS Kinderdorp Aboisso. Een van de redenen dat het in 1983 is opgericht, is het traditionele geloof in deze regio dat elk tiende kind ongeluk brengt voor de familie en daarom vaak in de steek gelaten wordt. Met het opvangen van deze kinderen in een liefdevolle SOS familie geven we hen een kans op een mooiere toekomst.

lachende meisjes Aboisso

 

Hulp voor de omgeving
Met het familieversterkende programma in Aboisso (in totaal 43.000 inwoners) bieden wij een helpende hand aan 53 families. Dat varieert van voedselhulp – als in pakketten, maar ook hygiënische producten en gereedschap voor het onderhoud van bijvoorbeeld een moestuin- tot educatie, medische en sociale hulp. Zo konden in 2013 140 kinderen ingeënt worden tegen hersenvliesontsteking en ontvingen ze medicijnen tegen parasieten.

Veilige atmosfeer
In ons kinderdorp in Aboisso groeien nu 100 kinderen op in een beschermde omgeving waar ze naar school kunnen, medische zorg ontvangen en bovenal: deel uitmaken van een familie. Zo ook Nadine, een 9-jarig meisje dat slachtoffer werd van de postelectorale crisis waarbij ze allebei haar ouders verloor.

 

Dit realiseren we met uw steun:

  • 10 familiehuizen voor 100 kinderen
  • Een jeugdfaciliteit voor 34 kinderen
  • Een kleuterschool voor 90 kinderen
  • Hermann Gmeiner basisschool voor 216 leerlingen
  • Een familieversterkend programma voor 150 kinderen uit 53 families
  • Een sociaal centrum voor medische, educatie en sociale programma’s

 

 


“Toen ik met mijn grootmoeder arriveerde, merkte ik dat het dorp heel anders was dan de plek waar ik met haar leefde. Alles hier is schoon en netjes, en er zijn plekken waar we kunnen spelen. Daar was niks. Bovendien hoorde ik geen geweerschoten; hier is geen oorlog en dat is fijn.”

 

Uw steun is nodig!
Samen met u kunnen wij kinderen die er alleen voor staan een liefdevol thuis geven en kwetsbare families in de omgeving een betere toekomst bieden. Net zoals wij dat in Aboisso doen. Klik hier om te doneren, alvast hartelijk dank! 
 

Nadine_buiten_speelgoed

Nadine (l), buiten spelend met haar zusje
SOSmoeder_metkinderen_aboisso
SOS moeder met haar kinderen
Aboisso_basisschool
Schrijfles op de basisschool in Aboisso

 

Waarom hier helpen?

Ondanks de voorzichtige vooruitgang sinds de politieke crisis in 2010/2011, is de situatie in Ivoorkust is nog altijd uitermate fragiel. 50% van de Ivorianen leeft in armoede, een groot deel van de bevolking is analfabeet en de uitdagingen van de gezondheidszorg zijn omvangrijk. Met een schrikbarend aantal kwetsbare kinderen (1,1 miljoen wezen) die opgroeien in een onveilige omgeving, is en blijft ons werk in Ivoorkust hard nodig.

Ja, ik doneer nu

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI

Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderdorp Aboisso pagePrefix=soskdnl breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Aboisso mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */