SOS moeder Charlotte

“Leven in de gemeenschap is goed voor mijn kinderen”

Moeder Charlotte woont sinds het voorjaar 2015 met haar zeven kinderen in de gemeenschap. Het leven in de gemeenschap bevalt haar goed. “Het is zoals het leven is, echt, zonder labels. In het begin waren we als grote familie best een bezienswaardigheid, maar we oogsten vooral veel bewondering bij de mensen die ons verhaal kennen. Ik heb goed contact met mijn buren. We delen vreugde en verdriet, we leven in ‘Afrikaanse solidariteit'.”“Het leven in de gemeenschap is ook heel goed voor mijn kinderen. Ze leren hoe het werkt in de gemeenschap, wat de regels zijn, de moeilijkheden, ze maken vrienden die een andere geschiedenis hebben dan zijzelf en ze leren ook om dingen zelf voor elkaar te krijgen. Ik vind het bovendien belangrijk dat ze hun cultuur en tradities kennen.”

“Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Ik moet zorgen dat mijn kinderen goed integreren, wat gelukkig lukt, zodat ze uitgroeien tot verantwoordelijke en actieve volwassenen. Onze ervaringen zijn ook van belang voor het integreren van SOS familiehuizen in gemeenschappen wereldwijd. Ik heb veelvuldig contact met de SOS moeders in het kinderdorp. We ontmoeten elkaar regelmatig om onze ervaringen te delen en steunen elkaar.”

Mijn kinderen zijn het meest waardevol
“Ik ben trots dat ik moeder ben van mijn kinderen. Om te weten dat zij van mij houden en dat zij weten dat ze altijd op mij kunnen rekenen. De lach op een gezicht van een kind  zegt alles, dat een kind naar me kijkt en lacht omdat hij in mijn ogen kan lezen hoeveel ik van hem houd. Voor mij is een kind het meest waardevolle in het leven van een vrouw.”

Lees meer over het bijzondere werk van de SOS moeders

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS moeder Charlotte pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Abobo-Gare / SOS moeder Charlotte mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */