Next Economy

Begin 2016 vond de kick off van het project The Next Economy plaats – how African youth make it work. Een project in Mali, Nigeria en Somalië van SOS Kinderdorpen in samenwerking met de 1%Club, Enviu en Afrilabs dat vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken gefinancierd wordt met ruim 3,5 miljoen euro.

jongeren studeren en helpen elkaar, Next Economy - SOS Kinderdorpen

Doel: werkgelegenheid creëren voor de snel stijgende groep jonge arbeidskrachten; ze de mogelijkheid geven om de juiste vaardigheden te ontwikkelen, hun talenten te ontplooien en ze een impuls te geven waarmee zij zelf hun toekomstige banen creëren; hun ‘next economy’.
Bedoeling is dat er de komende drie jaar, meer dan 4.000 jongeren worden bereikt en gesteund.

Next Economy - SOS Kinderdorpen 

De ‘working poor’  
Ondanks de economische groei In Mali, Nigeria en Somalië, hebben jongeren en jongvolwassenen niet alleen grote moeite om een baan te vinden met economisch perspectief, maar ook een baan die een salaris biedt waarmee ze zichzelf en eventueel hun familie kunnen onderhouden. Maar liefst 75% van deze jonge mensen behoort tot de ‘working poor’; een groep die veelal zonder rechten, sociale zekerheid en in onveilige omstandigheden werkt.

Veel van deze jongeren, die opgroeiden in armoede of in problematische familieomstandigheden, missen de juiste scholing waardoor ze moeilijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Er is bovendien een gebrek aan rolmodellen en netwerken. En ook de genderongelijkheid speelt om verschillende redenen nog altijd een rol: de kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt zijn beduidend lager dan voor mannen. Met de Next Economy zetten we jongeren in hun kracht en cultiveren we het talent, de ambitie en de ideeën van de jongeren.

Volg Next Economy op Facebook of bekijk alle crowdfund campagnes via next-economy.com.

De helden uit Next Economy:


<p>Ik ben Adenike, 30 jaar oud en heb diploma&rsquo;s in sociologie en human resource management. Voordat ik deelnam aan het Next Economy programma, werkte ik zes maanden als HR manager. Ik besloot me op te geven voor dit programma om te leren hoe ik mijn eigen bedrijf start. Ik wil me graag specialiseren in het ontwerpen en maken van kleding. Ik geloof dat het veel mensen niet lukt om een eigen onderneming te beginnen omdat ze simpelweg niet weten hoe ze dat goed moeten doen. Ik verwacht dat het Next Economy programma mij de handvatten geeft die ik nodig heb om te weten hoe ik een eigen onderneming kan opzetten.&nbsp;</p>

Ik ben Adenike, 30 jaar oud en heb diploma’s in sociologie en human resource management. Voordat ik deelnam aan het Next Economy programma, werkte ik zes maanden als HR manager. Ik besloot me op te geven voor dit programma om te leren hoe ik mijn eigen bedrijf start. Ik wil me graag specialiseren in het ontwerpen en maken van kleding. Ik geloof dat het veel mensen niet lukt om een eigen onderneming te beginnen omdat ze simpelweg niet weten hoe ze dat goed moeten doen. Ik verwacht dat het Next Economy programma mij de handvatten geeft die ik nodig heb om te weten hoe ik een eigen onderneming kan opzetten. 

<h2><span style="font-size:18px;">Hotonu Olamide</span></h2>

<p>Ik ben Hotonu, ben 21 jaar oud en ben net klaar met een studie bankieren en financiën. Ik meld me graag aan bij het Next Economy programma omdat ik mezelf goed wil voorbereiden op mijn toekomstige carrière. Aan het einde van het programma kunnen solliciteren als financieel analist bij een grote internationale organisatie &ndash; ik heb een grote passie voor deze wereld. Ik hoop dat Next Economy mij helpt in het geven van de juiste informatie en de ingangen bij passende netwerken om zo gericht en vol zelfvertrouwen mijn doel te verwezenlijken.</p>

Hotonu Olamide

Ik ben Hotonu, ben 21 jaar oud en ben net klaar met een studie bankieren en financiën. Ik meld me graag aan bij het Next Economy programma omdat ik mezelf goed wil voorbereiden op mijn toekomstige carrière. Aan het einde van het programma kunnen solliciteren als financieel analist bij een grote internationale organisatie – ik heb een grote passie voor deze wereld. Ik hoop dat Next Economy mij helpt in het geven van de juiste informatie en de ingangen bij passende netwerken om zo gericht en vol zelfvertrouwen mijn doel te verwezenlijken.

<p>Ik ben Mofe, 27 jaar en heb een diploma in Business Management en Informatica. Ik wil ondernemen in de creatieve industrie, mensen enthousiasmeren en begeleiden. Uiteindelijk wil ik aan het roer staan van een internationaal merk. Ik maak onder andere gevlochten slippers en armbanden. Ik ken de markt, kan goed in een team werken en ben realistisch. Maar, ik wil mijn kleine onderneming naar het volgende niveau brengen. Ik ben dus op zoek naar partners, mensen om mee samen te werken en ik wil leren hoe ik een online plek kan creëren om producten te plaatsen. Dus, ontwikkelen en netwerken, dat wil ik leren om uiteindelijk mijn doelen te halen.</p>

Ik ben Mofe, 27 jaar en heb een diploma in Business Management en Informatica. Ik wil ondernemen in de creatieve industrie, mensen enthousiasmeren en begeleiden. Uiteindelijk wil ik aan het roer staan van een internationaal merk. Ik maak onder andere gevlochten slippers en armbanden. Ik ken de markt, kan goed in een team werken en ben realistisch. Maar, ik wil mijn kleine onderneming naar het volgende niveau brengen. Ik ben dus op zoek naar partners, mensen om mee samen te werken en ik wil leren hoe ik een online plek kan creëren om producten te plaatsen. Dus, ontwikkelen en netwerken, dat wil ik leren om uiteindelijk mijn doelen te halen.

<h2><span style="font-size:18px;">Peter Temitope Olasode</span></h2>

<p>Ik ben Peter, 27 jaar oud en ben afgestudeerd socioloog. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als leraar, als vrijwilliger bij een buurtcentrum en bij de kerk. Ik heb me aangesloten bij het Next Economy programma omdat ik mijn kansen op het krijgen van een betaalde baan wil vergroten. Ik wil heel graag werken in bij een NGO. Dit omdat ik heel sociaal ben ingesteld, graag iets wil betekenen voor mensen die het moeilijk hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de opleiding mij zal helpen mijn talenten goed in te zetten en mij vaardigheden zal leren die ik nodig heb om mijn doel te bereiken.</p>

Peter Temitope Olasode

Ik ben Peter, 27 jaar oud en ben afgestudeerd socioloog. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als leraar, als vrijwilliger bij een buurtcentrum en bij de kerk. Ik heb me aangesloten bij het Next Economy programma omdat ik mijn kansen op het krijgen van een betaalde baan wil vergroten. Ik wil heel graag werken in bij een NGO. Dit omdat ik heel sociaal ben ingesteld, graag iets wil betekenen voor mensen die het moeilijk hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de opleiding mij zal helpen mijn talenten goed in te zetten en mij vaardigheden zal leren die ik nodig heb om mijn doel te bereiken.

<h3>Rose Omoruy (31)</h3>

<ul>
	<li>Woont op zichzelf in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, met financiële steun van haar zus.</li>
	<li>Studeerde Business Administration</li>
	<li>Werkt via Next Economy van SOS Kinderdorpen aan haar toekomstmogelijkheden</li>
</ul>

<h3>Melodi Tamarzians (25)</h3>

<ul>
	<li>Woont met huisgenoten in Rotterdam en kwam op haar zevende uit Iran naar Nederland.</li>
	<li>Ze heeft een bachelor in Rechtsgeleerdheid en een master in het Recht van de Gezondheidszorg.</li>
	<li>Ze werkt voor de gemeente Amstelveen en is trainer/projectontwikkelaar voor jongeren.</li>
	<li>In september begint ze op een werkervaringsplek bij CHOICE, een organisatie die zich inzet voor seksuele en reproductieve gezondheidsrechten van jongeren.</li>
</ul>

Rose Omoruy (31)

  • Woont op zichzelf in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, met financiële steun van haar zus.
  • Studeerde Business Administration
  • Werkt via Next Economy van SOS Kinderdorpen aan haar toekomstmogelijkheden

Melodi Tamarzians (25)

  • Woont met huisgenoten in Rotterdam en kwam op haar zevende uit Iran naar Nederland.
  • Ze heeft een bachelor in Rechtsgeleerdheid en een master in het Recht van de Gezondheidszorg.
  • Ze werkt voor de gemeente Amstelveen en is trainer/projectontwikkelaar voor jongeren.
  • In september begint ze op een werkervaringsplek bij CHOICE, een organisatie die zich inzet voor seksuele en reproductieve gezondheidsrechten van jongeren.

Hoe werkt ‘The Next Economy’ 

Het programma kent drie onderdelen:

  • Make it work: Met een innovatieve aanpak inspireren, coachen en faciliteren we jongeren bij het opzetten van hun eigen onderneming.  Daarnaast bieden we in samenwerking met diverse partijen een intensief trainingsprogramma voor jongeren waarbij we ze opleiden en coachen in vaardigheden die voldoen aan de vraag van de lokale markt, zodat ze een ‘decent job’ kunnen bemachtigen en houden.
  • Grow your business: ondernemers van veelbelovende start ups faciliteren om samen met andere jongeren hun onderneming op te schalen tot een succesvol midden- en kleinbedrijf.
  • Supersize the valley of opportunity: actief het ondernemingsklimaat in Mali, Nigeria en Somalië versterken, door te werken aan de infrastructuur, het versterken van netwerken en het creëren van bewustwording van de lokale economische mogelijkheden. Om actieve deelname van jonge vrouwen te waarborgen, worden programma’s speciaal toegespitst op vrouwelijke ondernemers, het betrekken van inspirerende vrouwelijke rolmodellen en het voorzien in genderspecifieke randvoorwaarden voor deelname.
16 augustus 2017

Wereldjongeren: aan het werk

In dit interview vertellen de Roemeense Stefan en de Nederlandse Ellen over sollicitatiegesprekken en hun zoektocht naar een baan.

Lees het duo interview >>
12 augustus 2016

Internationale Jongerendag

Het is vandaag Internationale Jongerendag. Een dag die de Verenigde Naties uitriep om aandacht te vragen voor de leefwereld van jongeren. Een mooie dag om aandacht te vragen voor ‘The Next Economy.’

Lees meer >>

11 maart 2016

How African youth make it work!

Begin 2016 vond de kick off van het project The Next Economy plaats – how African youth make it work. Een project in Mali, Nigeria en Somalië van SOS Kinderdorpen in samenwerking met de 1%Club, Enviu en Afrilabs dat vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken gefinancierd wordt met ruim 3,5 miljoen euro.

Lees verder >> 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Next Economy pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Jongeren helpen / Next Economy mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */