Jongeren helpen

Jongeren voorbereiden op een onafhankelijk leven

Zelfstandig worden: een opleiding volgen en werk vinden, is voor kwetsbare jongeren extra uitdagend. Om hen te begeleiden naar de banenmarkt ontwikkelt SOS Kinderdorpen werkgelegenheidsprogramma’s.

Jongeren in werkgelegenheidsprogramma

Kwetsbare jongeren

Jonge mensen uit kwetsbare families of zonder ouderlijke zorg missen een goed netwerk en hebben geen sociale en financiële ondersteuning terwijl zij dat juist zo nodig hebben. Het volgen van een opleiding, laat staan het vinden van een werk- en leerplek, ligt dus niet binnen hun mogelijkheden met als resultaat dat zij niet dezelfde kansen hebben op het vinden van een baan in vergelijking tot mensen die wel ondersteuning hebben. Gebrek aan werk heeft grote gevolgen: armoede, sociale uitsluiting en in het ergste geval misbruik.

Werkgelegenheidsprogramma's voor jongeren

Belangrijk is dat jongeren goed begeleid worden en dat er goed contact is met zowel lokale als internationale bedrijven om stageplekken te realiseren. Doel is om kinderen en jongeren de juiste tools te geven om zich te kunnen ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen zodat ze in staat zijn verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de wereld om hen heen. We zetten jongeren in hun kracht en bereiden hen voor op de arbeidsmarkt door het verzorgen van onder andere: sollicitatie-, IT- en taaltrainingen. Lees meer over onze werkgelegenheidsprogramma's voor jongeren:

The Next Economy – How African youth make it work!

Een project in Mali, Nigeria en Somalië van SOS Kinderdorpen in samenwerking met de 1%Club, Enviu en Afrilabs dat vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken gefinancierd wordt. De komende drie jaar willen we meer dan 4.000 jongeren bereiken en op duurzame wijze steunen.

Lees meer


 

YouthCan!

We werken samen met Deutsche Post DHL Group, waarvan de medewerkers de SOS jongeren verscheidene op maat gemaakte loopbaanontwikkelingsactiviteiten aanbieden. Én AKZO Nobel, die inmiddels in drie landen (Brazilië, Indonesië en Nigeria) professionele schilderstrainingen voor kwetsbare jongeren verzorgt. Zo krijgen zij de kans om relevante, praktische ervaring en kennis op te doen waardoor ze makkelijker een baan vinden.

Lees meer

Op weg naar een zelfstandig leven

  • We helpen kinderen hun eigen toekomst te creëren
  • We helpen kinderen om hun eigen talenten te ontdekken
  • We zorgen ervoor dat kinderen de juiste opleiding en training krijgen die zij nodig hebben om zo een succesvolle en positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving.
  • We ondersteunen jongeren op hun weg naar zelfstandigheid en succes
  • We focussen ons op de lange termijn- ontwikkeling van ieder kind en jongvolwassene als het gaat om (medische)zorg en onderwijs – zodat zij goed voorbereid zijn op de toekomst.
  • Wij blijven ondersteunen totdat het kind volwassen is én klaar is om een zelfstandig leven te leiden.

Laatste nieuws

1 september 2017

Wereldjongeren: de omgeving

In dit interview vertellen de Zuid-Afrikaanse Thabang en de Nederlandse Samira over over hoe ze gevormd worden door hun sociale omgeving.

Lees het duo interview >>
23 augustus 2017

Wereldjongeren: woonruimte

In dit interview vertellen de Peruaanse Sandra en de Nederlandse Kristina over hun zoektocht naar eigen woonruimte.

Lees het duo interview >>
16 augustus 2017

Wereldjongeren: aan het werk

In dit interview vertellen de Roemeense Stefan en de Nederlandse Ellen over sollicitatiegesprekken en hun zoektocht naar een baan.

Lees het duo interview >>
11 augustus 2017

Wereldjongeren: Kennismaken met het werkveld

Dit keer vertellen de Indonesische Andi en de Nederlandse Stephan over hun stage en hoe die bijdraagt aan hun voorbereiding op werk en het vinden van hun droombaan.

Lees het duo interview >>
3 augustus 2017

Wereldjongeren: Zo belangrijk is een opleiding

Waar dromen jonge mensen over? Wat doen ze om die dromen te bereiken en welke obstakels moeten ze overwinnen? Deze week vertellen de Nigeriaanse Rose en de Nederlands-Iraanse Melodi over hun opleiding en het vooruitzicht op werk.

Lees het duo interview >>

 

12 april 2017

Samenwerking met AkzoNobel

Sinds maart werken AkzoNobel en SOS Kinderdorpen Internationaal samen aan het scheppen van banen voor jongeren wereldwijd.

Lees verder op Oneworld.nl >>

7 maart 2017

YouthCan!

Woensdag 1 maart lanceerde SOS Kinderdorpen haar jongerenwerkgelegenheidsprogramma YouthCan! in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Dit programma is een door SOS geïnitieerde samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Lees verder >>

12 augustus 2016

Internationale Jongerendag

Het is vandaag Internationale Jongerendag. Een dag die de Verenigde Naties uitriep om aandacht te vragen voor de leefwereld van jongeren. Een mooie dag om aandacht te vragen voor ‘The Next Economy.’

Lees meer >>

11 maart 2016

How African youth make it work!

Begin 2016 vond de kick off van het project The Next Economy plaats – how African youth make it work. Een project in Mali, Nigeria en Somalië van SOS Kinderdorpen in samenwerking met de 1%Club, Enviu en Afrilabs dat vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken gefinancierd wordt met ruim 3,5 miljoen euro.

Lees verder >> 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Jongeren helpen pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Jongeren helpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */