Gezondheidszorg

SOS Kinderdorpen draagt bij aan het ontwikkelen en verbeteren van de dienstverlening voor gezondheidszorg, voorlichting, medisch onderwijs en pedagogiek. Wij geven kinderen en hun families toegang tot professionele hulp om ziektes en trauma's te voorkomen en te behandelen. Kinderen met trauma's krijgen professionele begeleiding om hun problemen te overwinnen.

In onderontwikkelde gebieden waar goede gezondheidszorg ontbreekt bouwen we zelf medische centra waar de focus ligt op specialistische zorg voor vrouwen en kinderen. Deze centra zijn niet alleen toegankelijk voor SOS families, maar voor de gehele lokale bevolking. Zo kunnen we vele tienduizenden levens redden.

Naast gezondheidszorg zijn ook onderwijs en (psycho)sociale hulp extra vormen van zorg.

Moeder en kind kliniek

In een moeder en kind kliniek in Gambia wordt al ruim 10 jaar medische zorg gegeven aan zwangere vrouwen en hun kinderen. Jaarlijks worden ruim 10.000 patienten geholpen.

GezondheidszorgGezondheidszorg in 2015

Medische hulp voor iedereen toegankelijk uit de SOS Kinderdorpen en de omliggende gemeenschappen.

76  medische centra waar in 2015 943.700 consults en behandelingen zijn gegeven.

Het 'Red Mijn Moeder' project

In samenwerking met de Female Cancer Foundation (FCF) is SOS Kinderdorpen het ‘Red Mijn Moeder’ project gestart. Dankzij dit project kunnen we baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden voorkomen en voorstadia van deze dodelijke ziekte genezen. Uitgangspunt voor deze samenwerking is dat door moeders te redden, hele families worden gered en kinderen er niet alleen voor komen te staan. 


Lees meer over het 'Red Mijn Moeder' project

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Gezondheidszorg pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Gezondheidszorg mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */