Skip to main content

CRISISOPVANG

Soms moet korte termijn zorg worden geboden om ouders tijdelijk te ontlasten. Dit kan noodzakelijk zijn als bijvoorbeeld de druk van zorg voor een kind met speciale behoeften hen tijdelijk boven het hoofd groeit. Soms ook is de thuissituatie acuut onveilig geworden en moet crisisopvang voor het kind/de kinderen worden geregeld in tijdelijke, veilige SOS transithuizen. Hier worden ze verzorgd door SOS moeders en SOS sociaal werkers, totdat ze weer veilig terug kunnen naar hun familie. Mocht de thuissituatie dat niet meer toelaten, dan gaan we over tot plaatsing in permanente alternatieve familiegerichte zorg; bijvoorbeeld in een SOS familie.

Baby David

Ondersteuning in pleegzorg

Naast opvang in een SOS familie, biedt SOS Kinderdorpen in steeds meer landen ook ondersteuning in de (reguliere) pleegzorg. In samenwerking met lokale autoriteiten en de relevante ministeries helpen wij om de kwaliteit van en toegang tot pleegzorg te verhogen. Op deze wijze kunnen wij nog meer kinderen zonder ouderlijke zorg helpen. Tadele Ferede en zijn vrouw Bogalech Bosen zijn één van de ouders die wij ondersteunen in de opvoeding van hun zoon Zalelem. Lees hier hun verhaal!

In 2018 hebben we in totaal 3.900 kinderen in 41 programma’s gesteund in onze transithuizen en door onze ondersteuning aan pleegzorg. 

Het verhaal van David

David werd gevonden op een openbaar toilet, zijn kleine lichaam onder de wormen. Doodstil wachtend op zijn lot. Zijn verhaal bij SOS Kinderdorpen begon in het SOS transithuis in Yamoussoukro, Ivoorkust. 

Lees hier hoe het nu met David gaat

Baby David