Groentenstandje door microfinancieringsprogramma

Toen de echtgenoot van Zahra overleed bleef ze met niets achter; niet in staat om voor zichzelf en haar vijf kinderen te zorgen. Via SOS Kinderdorpen werd zij lid van het microfinancieringsprogramma SACCO (savings and credit organisation). Het programma in Gode - Ethiopië, waar Zhara aan deelneemt, bestaat uit acht groepen van tien leden. Alle leden zijn ouders van zeer kwetsbare gezinnen -70% betreft weduwes met jonge kinderen- die onderdeel uitmaken van SOS familieversterkende programma’s.

Iedere groep ontvangt een lening van SOS Kinderdorpen op een gezamenlijke bankrekening. Dit bedrag kan vervolgens aangewend worden voor leningen aan individuele leden. Om aanspraak te kunnen maken op een individuele lening, dient een groepslid een bedrijfsplan te schrijven dat wordt beoordeeld door een commissie. Hierin zitten onder anderen enkele vooraanstaande gemeenschapsleden. Voor een individuele lening dient een groepslid één van deze gemeenschapsleden bereid te vinden om borg te staan. Daarnaast dient de lening binnen 12 maanden afbetaald te worden.
 
Via een dergelijke lening was Zhara in staat om een kleine groentenstand op te zetten op de markt van Gode. Met de opbrengsten hiervan heeft ze een lemen hut kunnen bouwen voor haar familie en is ze inmiddels in staat haar kinderen naar school te sturen. Beetje bij beetje betaalt zij haar lening af en is ze op weg naar een onafhankelijk bestaan, zonder steun van SOS Kinderdorpen. 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Groentenstandje door microfinancieringsprogramma pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Families helpen / Financiële ondersteuning / Groentenstandje door microfinancieringsprogramma mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */