Inkomen genereren

Families bij elkaar houden door ze te begeleiden naar zelfstandigheid

SOS Kinderdorpen heeft een lange termijn verbintenis met Indonesië, waar we in de omgeving van Lembang, Yogyakarta, Medan en Bali op duurzame wijze families ondersteunen bij het starten van eigen bedrijfjes opdat ze hun eigen familie kunnen onderhouden. We geven workshops en sluiten -waar mogelijk- aan met kennis en financiering bij initiatieven van lokale autoriteiten.

Wat hebben we bereikt?
In 2014 hebben we 1.350 families ondersteund, waardoor zij nu beter in staat zijn om de zorg voor -in totaal- 3.200 kinderen te dragen.

  • Medan: 1.100 kinderen, 350 families
  • Bali: 450 kinderen, 150 families
  • Yogyakarta: 1.000 kinderen, 500 families
  • Lembang: 650 kinderen, 350 families
Enkele succesvolle voorbeelden

Ibu Juju maakte altijd al de lekkerste bonbons. Met hulp van SOS heeft ze hier haar beroep van gemaakt. Ze volgde workshops en ontving een lening. Nu heeft ze haar eigen bonbonbedrijfje, maakt ze inmiddels wat winst en zorgt ze bovendien voor werkgelegenheid als ze bij grote orders haar buren inschakelt. Haar familie kan nu beter rondkomen en Ibu Juju is niet meer afhankelijk van haar man.

Ibu Herrik maakt en verkoopt pittige kroepoek. SOS Kinderdorpen helpt haar met een investering om haar bedrijfje uit te breiden. De vraag is inmiddels zo groot, dat ze meer mankracht nodig heeft. Met haar bedrijfje zorgt ze dus voor werkgelegenheid in de gemeenschap.

Daarnaast heeft ze kunnen investeren in een lasapparaat, waarmee haar man metaalornamenten kan maken en verkopen. Ze kunnen nu zelfstandig de zorg voor hun familie dragen.Ibu Tintin is hoofdkostwinnaar van de familie met haar winkeltje. Met een lening kon ze haar winkel vergroten, voorzien van een beter dak en een breder assortiment aanbieden. Haar omzet is sindsdien verdubbeld en ze heeft plannen voor uitbreiding.
De betreffende gemeenschappen en autoriteiten zijn nauw betrokken bij het programma en zetten de eerste stappen op weg naar het nemen van (financiële) verantwoordelijkheid voor hun inwoners. 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Genereren van inkomen pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Families helpen / Financiële ondersteuning / Genereren van inkomen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */