Banketbakkerij binnen een coöperatie

Janet is één van de deelnemers in het SOS familieversterkend programma in Ghana, waarmee zij sinds 2010 wordt ondersteund om een beter leven voor zichzelf en haar kinderen te realiseren. Janet bleek goed brood te kunnen bakken en ze beschikte over alle middelen, behalve een oven. Met de oven die werd aangeschaft door SOS Kinderdorpen kon Janet broden gaan bakken, die ze vervolgens verkocht in de gemeenschap. Met de opbrengsten kon ze eten kopen voor haar kinderen en zelfs hun schoolgeld betalen.

Sinds 2013 vormt Janet met begeleiding van SOS Kinderdorpen een coöperatie met andere vrouwen. Samen huren de vrouwen binnen deze coöperatie een ruimte met een nieuwe, grotere oven en met materiaal voor brood- en banketbakken. De vrouwen krijgen een opleiding tot banketbakker en draaien een goede productie. De droom van deze vrouwen is hun bedrijfje ooit uit te bouwen tot een winkel waar ze naast brood en banket ook koffie serveren. Met Janet en de kinderen gaat het goed: ze zijn gezond, hebben een stabiel inkomen en de kinderen gaan naar school.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Banketbakkerij pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Families helpen / Financiële ondersteuning / Banketbakkerij mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */