Zelfstandig bestaan opbouwen

Florence - Foto: Hillary AtkinsFlorence uit Oeganda heeft een aantal zware jaren achter de rug. “Toen mijn zus en zwager overleden, kwamen hun twee dochtertjes bij mij in huis te wonen. Opeens was ik verantwoordelijk voor negen kinderen: mijn eigen kinderen, mijn kleinkinderen en mijn twee nichtjes. Hoewel ons huis klein is en we het niet breed hebben, wilde ik heel graag voor mijn nichtjes zorgen. Gelukkig kwamen we in aanmerking voor het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen."

"Dankzij SOS konden de kinderen van mijn zus naar school. Het schoolgeld werd betaald, we werden geholpen met de voeding van alle kinderen en we mochten allemaal kosteloos gebruik maken van het medisch centrum van het SOS kinderdorp Gulu. Ook kregen we varkens en een zwangere geit zodat we een eigen bedrijfje konden opzetten."

"Na vier jaar hulp te hebben ontvangen van het SOS familieversterkend programma, hebben we nu een zelfstandig bestaan opgebouwd. We verdienen ons geld met de dieren. Ik ben er trots op dat ik een goed georganiseerd huishouden heb. Het gemis van mijn zus en zwager is groot, maar met de kinderen gaat het goed. We hebben weer vertrouwen in het leven.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Zelfstandig bestaan opbouwen pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Families helpen / Basisbehoeften en voorzieningen / Zelfstandig bestaan opbouwen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */