Toegang tot school

Kali, de oudste dochter van de 50-jarige Djénébou uit Ivoorkust heeft via het familieversterkende programma een 'young professional' integratieproject gevolgd en een naaiwinkel kunnen opzetten. Ook de andere familieleden kregen steun van SOS. 

Zo waren de dochters van Djénébou bij geboorte nooit geregistreerd, waardoor ze niet naar school konden. Met hulp van SOS zijn de officiële papieren geregeld en kunnen de jongste drie kinderen nu -voor het eerst in hun leven- naar school. 

Djénébou zelf kreeg hulp bij het verbeteren van haar bedrijfje. Een bedrijfje dat ze startte toen ze in 2011 werd verlaten door haar man. Met de verkoop van kruiden probeerde ze de eindjes aan elkaar te knopen, om zo de zorg voor haar vier dochters te kunnen dragen. Dat bleek lastig. Nu haar kruidenverkoop is verbeterd, is ze in staat om zelfstandig en volledig voor haar kinderen te zorgen.
 


SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Toegang tot school pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Families helpen / Basisbehoeften en voorzieningen / Toegang tot school mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */