Jutka doet het zelf

Na het overlijden van haar man leefde Jutka samen met haar drie kinderen onder zware omstandigheden. Ze had geen inkomen, haar kinderen konden niet naar school, ze kon haar kinderen niet de zorg geven, die ze nodig hadden. Sinds 2011 wordt Jutka’s familie ondersteund door het SOS familieversterkend programma in Oeganda.
 
Via het programma heeft Jutka geleerd om een zogenaamde ‘kitchen garden’ te maken: een ingegraven jutezak waarin groenten verbouwd kunnen worden. De techniek is simpel en effectief en de benodigde materialen om een kitchen garden aan te leggen zijn makkelijk voorhanden in de regio waar Jutka woont. Nu kan ze zelf ui, tomaat, kool en andere gewassen verbouwen. Daarnaast heeft ze samen met SOS mini irrigatiesystemen op haar erf aangelegd, zodat ze zelf regenwater op kan vangen en heeft ze geleerd om zelf compost te maken.
 
Inmiddels is er veel veranderd in leven van Jutka en haar familie: al haar kinderen gaan naar school en Jutka geeft als community volunteer voorlichting aan andere kwetsbare families in de gemeenschap, om hen te helpen hun eigen situatie te verbeteren. 
SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= kitchen garden pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Families helpen / Basisbehoeften en voorzieningen / kitchen garden mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */