SOS sociaal centrum

Dagopvang voor de kinderen geeft ouders mogelijkheid om sociaal economische positie te verbeteren.

In Santa Cruz del Quiché leven veel families van de Maya-gemeenschap in armoede. Zo ook Ana Cecilia, een weduwe. Ze is 38 jaar (2012) en heeft een dochter van twaalf jaar en twee zonen van zeven en zestien jaar. Daarnaast zorgt zij ook voor haar neefje van twee, die uit zijn ouderlijk huis is geplaatst.

Ana Cecilia: “Ik verdien te weinig om mijn kinderen elke dag voldoende en goede voeding te geven. Soms kan ik ze alleen maar een tortilla met bonen geven. Ik maak me vooral zorgen om mijn neefje. Hij heeft meer aandacht en gezonde voeding nodig.”
 
Door haar deelname aan het SOS familieversterkend programma kan zij beter voor haar kinderen zorgen. Als ze aan het werk is, brengt ze haar kinderen onder bij de dagopvang in het sociaal centrum van SOS Kinderdorpen. Hier krijgen zij dagelijks persoonlijke aandacht, medische zorg en gezonde maaltijden. In de dagopvang is ook veel aandacht voor de sociaal psychologische ontwikkeling van kinderen.
 
De doelstelling van het familieversterkende programma is om samen met de gemeenschap de sociaal economische situatie van de Maya minderheid te verbeteren. Zodat op lange termijn hun financiële positie wordt verbeterd, hun zelfredzaamheid wordt vergroot en hun kinderen in zekerheid en gezondheid kunnen opgroeien bij hun eigen familie.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Dagopvang in SOS sociaal centrum pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Families helpen / Basisbehoeften en voorzieningen / Dagopvang in SOS sociaal centrum mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */