Armoede Zimbabwe ondermijnt families

Veel ouders in Zimbabwe zijn te arm of te ziek om goed voor hun kinderen te zorgen. Om te voorkomen dat deze kinderen er alleen voor komen te staan, zijn we in 2007 een nieuw familieversterkend programma gestart in Budiriro, een buitenwijk van Harare.

Gewassen verbouwing waarvan opbrengst naar onderwijs gaat

Ik ken veel kinderen die niemand meer hebben, omdat hun ouders zijn gestorven aan aids en hun familie te arm is om ze op te vangen. Maar ik ken ook veel wanhopige ouders die hun kinderen in de steek laten, omdat ze niets meer hebben. Voor die families zet ik me met liefde in."SOS medewerkster Sharon Chirima, zij werkt ter plaatse met kwetsbare families.

Wij geloven dat het voor een kind altijd het beste is om bij zijn biologische familie op te groeien. Het programma is daarom een absolute uitkomst. Het is ontwikkeld samen met de mensen uit de lokale gemeenschap. Sharon: "We hebben eerst alle inwoners uit de wijk uitgenodigd; volwassenen én kinderen. Iedereen heeft toen verteld wat de grootste problemen zijn. De verhalen die je dan krijgt te horen zijn zo schrijnend." 

Onze hulp richt zich op de allerarmsten en voor iedere familie wordt een individueel plan gemaakt. Heeft een familie te weinig eten? Dan helpen we met voedselpakketten, maar we leren ouders ook voedsel te verbouwen in hun eigen tuin. Voor de hele familie betekent dit dat ze voortaan veel gevarieerder eten. Als de ouders geen werk hebben, kijken we naar de mogelijkheid van een eigen bedrijfje. En we zorgen er altijd voor dat de kinderen naar school kunnen. "We vinden het heel belangrijk dat de oplossingen structureel zijn."

Een alleenstaande moeder heeft nu een inkomen door de verkoop van groenten
Vader met zijn dochter 'in' de schoenmakerij die hij is gestart
Een familie die hun eigen bedrijf is gestart

Het familieversterkend programma Budiriro voorziet in:

  • Voedsel

  • Voorlichting

  • Toegang tot onderwijs 

  • Inkomens genererende activiteiten

  • Medische zorg

  • Rechtshulp 

  • Psychosociale hulp

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Armoede Zimbabwe ondermijnt families pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Families helpen / Armoede Zimbabwe ondermijnt families mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */