Skip to main content

Opvoedvaardigheden

Veel families hebben moeite met de zorg van hun kinderen. Omdat ze te weinig inkomsten hebben, maar ook door een gebrek aan vaardigheden en kennis: ze weten niet beter. Kinderen horen niet te werken of op straat te zwerven, ze hebben het recht om naar school te gaan. Om kind te kunnen zijn. Op bescherming, liefde en aandacht.

Opvoedvaardigheden zijn om die reden een belangrijk onderdeel van ons programma. Deze trainingen richten zich op de zorg voor het kind wat betreft: voeding, hygiëne, onderwijs, kind-zijn. Daarnaast is er aandacht voor de ouder-kind communicatie, hoe een huishouden te runnen, culturele zaken en opvoeding in het algemeen. 

Serbien_FSP_Nis_Foto_Judith_Buethe_252x252.jpg

School voor ouders
Het ontwikkelen van ouderschapsvaardigheden is een belangrijke pijler van ons programma in Servië. Met het openen van een school voor ouders boden we ouders de kans op trainingen en workshops hoe het beste voor hun familie te zorgen,

Peru_huascar_FSP_Ouderschapsworkshops_ismVanLeer.jpg

Ouderschapsworkshops
In samenwerking met de Bernard van Leer Stichting hebben we binnen ons familieversterkend programma in Peru een project dat zich richt op het tegengaan van geweld binnen families, zodat kinderen in een positieve omgeving kunnen opgroeien.

ouderschapsvaardigheden_handleiding_2_300x300.jpg

Ouderschapsvaardigheden
Als onderdeel van ons MFSII programma geven we trainingen op het gebied van ouderschapsvaardigheden, zodat de vaardigheden van ouders om voor hun kind(eren) te zorgen verbeterd wordt.

“Als je wilt dat een kind zich kan ontwikkelen, moet je je vooral ook richten op de ouders en verzorgers.”  - Nii Odarty, sociaal werker SOS Kinderdorpen in Ghana