Skip to main content

Wat doet SOS Kinderdorpen?

Kinderen helpen

Kinderen zonder ouders of veilig thuis, kunnen we op verschillende manieren liefdevol opvangen en voor zorgen: in familiehuizen in een kinderdorp of de gemeenschap, tijdelijke veilige transithuizen of in pleeggezinnen.

Lees meer

Families helpen

De beste plek voor een kind om op te groeien is bij zijn biologische familie. Sommige families zijn echter kwetsbaar als gevolg van armoede, ziekte of het overlijden van één of beide ouders. SOS Kinderdorpen helpt hen.

Lees meer

 

Jongeren helpen

Zelfstandig worden: een opleiding volgen en werk vinden, is voor kwetsbare jongeren extra uitdagend. Om hen te begeleiden naar de banenmarkt ontwikkelt SOS Kinderdorpen speciaal werkgelegenheidsprogramma’s.

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Resultaten

Impact op het leven van kinderen heeft ons werk meestal op de lange termijn. Bekijk de resultaten in cijfers, maar lees vooral de persoonlijke verhalen van SOS kinderen en families uit onze programma's.

Bekijk resultaten

Noodhulp

Tijdens oorlogen en rampen hebben kinderen behoefte aan onmiddellijke en specifieke bescherming en intensieve zorg. Onze focus ligt op structurele ontwikkeling, maar wij bieden ook noodhulp.

Deze noodhulp bieden wij