Skip to main content

PERSOONLIJKE ERVARING FREDERIEKE 

"Als je in een SOS kinderdorp loopt, zie je echt dat we als organisatie verschil maken. De spelende vrolijke kinderen, de lach op de gezichten van de moeders. Een liefdevolle omgeving waar kinderen zich veilig voelen. Dan weet je ook dat het geld van onze donateurs goed terecht komt. En ben ik blij dat ik met mijn werk hier aan bij kan dragen."

"Een project dat diepe indruk op mij heeft gemaakt is de bouw van een nieuw kinderdorp in Kisumu in Kenia. Dit kinderdorp is extra speciaal, omdat het kon worden gebouwd dankzij giften van uitsluitend Nederlandse donateurs. Ik houd me dagelijks bezig met onze relaties die bijzondere giften willen doen. De Nationale Postcode Loterij is een van die relaties. De verkenningsgesprekken, plannen en veldresearch leidde uiteindelijk in een gift van maar liefst 1,2 miljoen euro speciaal voor dit kinderdorp."  

Onvergetelijke ervaring
"Twee jaar na mijn eerste bezoek was de bouw van het kinderdorp voltooid en reisde ik af naar Kenia om ter plekke te kijken wat er was gerealiseerd. Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven. Op de groene vlakte met hier en daar een rots staan nu vijftien familiehuizen, plus een kleuterschool, een medisch en sociaal centrum! Maar vooral de warmte en hartelijkheid van de kinderen en moeders zijn onvergetelijk. Hun blijdschap en enthousiasme hebben mij diepgeraakt. Het zijn de persoonlijke ontmoetingen die mij altijd zullen bijblijven."

Het belang van de steun van donateurs
"Wat deze reis mij nog eens extra duidelijk heeft gemaakt, is hoe belangrijk de steun van onze donateurs is voor het werk dat we doen op locaties als Kisumu. Met deze giften kunnen we écht dromen waarmaken en kinderen weer een toekomst geven."

Verhaal Frederieke SOS Kinderdorpen