Skip to main content

Syrië

De situatie in Syrië

Door de voortdurende oorlog in Syrië hebben duizenden kinderen hun ouders verloren. Zij staan er helemaal alleen voor. SOS Kinderdorpen is op dit moment de enige organisatie die kinderen structureel en voor de lange termijn opvangt. Wij zijn sinds 1980 actief in Syrië. In het SOS kinderdorp in Damascus en Aleppo zijn honderden kinderen opgegroeid en zijn vele kwetsbare families geholpen door ons familieversterkende programma.

Het SOS kinderdorp in Aleppo kwam in 2012 middenin de vuurlinie te liggen, waardoor alle SOS families geëvacuaeerd zijn naar het SOS kinderdorp in Damascus. Door het aanhoudende geweld is het kinderdorp in Aleppo permanent onveilig verklaard en gesloten. In de omgeving van Aleppo zijn wel SOS kindvriendelijke centra en noodopvanglocaties waar getroffen kinderen en families worden opgevangen.

Kinderdorpen in Syrië:

Familieversterkende programma's 

In Syrië werken we ook aan zogenaamde familiesversterkende programma's (fsp's). 

The Next Economy

Om jongeren aan een baan te helpen, bestaat het programma Next Economy. Hiermee worden jongeren getraind op het gebied van werkgelegenheid, entrepreneurschap en het halen van de juiste kwalificaties voor het vinden van een baan. Maar ook worden start-ups ondersteund om een groei door te maken zodat ze interessant worden voor een investeerder.

Lees meer over The Next Economy

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png