Het verhaal van Jan en Karin Blanken

In 1986 besloten Karin en Jan van Blanken het twee jaar oude SOS kind Neguss Mengistu in Ethiopië te ondersteunen. Neguss, inmiddels 26, studeert sinds kort in Leiden. 

Jan: “Kort na ons huwelijk in 1986 gaven we ons op bij SOS Kinderdorpen als sponsor van een SOS kind.” Karin: “Enkele maanden later  kregen we een foto van Neguss, een schattig jongetje. Vijf keer per jaar stuurden we hem een brief. Telkens kregen we keurig antwoord van zijn SOS moeder.” Jan: “Ik zal de eerste brief die Neguss zelf schreef nooit vergeten. Dat was in 2000. Hij had het Engels al aardig onder de knie. In die brief noemde hij ons ‘mom’ en ‘dad’. Dat is hij sindsdien blijven doen.” 

Neguss: “Mijn ouders zijn overleden toen ik heel jong was.  Dankzij SOS Kinderdorpen kreeg ik de kans op een toekomst. Als kind groeide ik op met het besef dat ik een SOS moeder had, dertien zusjes en broertjes én een ‘mom’ en ‘dad’ in een ver land.” Jan: “We hebben zelf geen kinderen. Neguss beschouwen we als pleegzoon, maar we hadden geen speciale verwachtingen. We vonden het vooral belangrijk dat hij zijn middelbare school in Ethiopië zou afmaken. Vanaf 2002, het jaar dat hij vanuit het SOS kinderdorp verhuisde naar het SOS jongerenhuis, begonnen we elkaar zeer regelmatig te e-mailen.” 

Neguss: “Op eigen initiatief heb ik via SOS Kinderdorpen een subsidie aangevraagd voor een studie in het buitenland. Ik wilde per se naar Nederland. Niet alleen omdat ik een fan ben van Ajax en de studies er goed zijn, maar ook omdat ‘mom’ en ‘dad’ in dat land wonen.” Karin: “We hebben nooit durven dromen dat Neguss ooit naar Nederland zou komen. Toen we te horen kregen dat hij met een studie Management & Leadership aan de Webster University in Leiden mocht beginnen, sprongen we een gat in de lucht. In oktober 2010 haalden we hem op van Schiphol. Een héél emotioneel moment!”

Neguss: “Ik voel me hier thuis, dicht bij ‘mom’ en ‘dad’. Ik wil mijn studie afmaken en daarna op zoek gaan naar een goede baan. 
“Hij noemt ons ‘mom’ en ‘dad’ en wij beschouwen hem als onze zoon.”

Jan: “Karin en ik genieten van elk moment dat we nu met hem doorbrengen. Het is zo’n attent en pienter joch! SOS Kinderdorpen betaalt zijn opleiding en kamer. Maar regelmatig kopen we iets voor hem. Een jas, een muts, wat dingen voor in zijn koelkast… Om de twee weken zien we elkaar. Ja, dit geeft Karin en mij zeer veel voldoening. We zien hem als een bonus van boven.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Het verhaal van Jan en Karin Blanken pagePrefix= breadCrumb=Sponsor een kind / Sponsorervaringen / Het verhaal van Jan en Karin Blanken mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */