Familie Vellema ontmoet...

... "hun" SOS zusjeToen in 2006 hun dochter Ninte geboren werd, besloten Judith en Jur Vellema om Malintha uit kinderdorp Chiang Rai in Thailand te sponsoren. Twee jaar later kregen ze zoon Floris en werden ze sponsor van Didier uit SOS kinderdorp Santo in Haïti. Ook sponsoren zij  Paul uit Gulu, Oeganda. Afgelopen december reisde de familie Vellema af naar Thailand en ontmoetten Ninte en Floris hun SOS zusje Malintha in het SOS kinderdorp Chiang Rai. Judith en de kinderen vertellen over deze bijzondere ontmoeting.

Droom werd werkelijkheid
Judith: “Sinds we SOS kinderen sponsoren willen we hen heel graag een keer bezoeken. Vorig jaar werd deze droom van ons werkelijkheid. Via SOS planden we een bezoek aan Malintha. Omdat zij het eerste kindje is dat wij steunen én omdat Thailand een makkelijk reisland is met kinderen. Wat een spannend moment toen we daar voor de poort stonden. Ik ben zo trots op Malintha. Ze is een mooi en slim meisje. Aan het begin was ze wel verlegen, maar dat was snel voorbij. Vooral toen ze zag dat de andere kindjes uit dorp met Ninte, Floris én Jur aan het spelen waren."

De eyeopener voor Jur en mij was de SOS moeder: wat een geweldig mens! Ze geeft voor de kinderen alles op. Ze heeft geen man en haar familie ziet ze maar drie dagen per jaar. Ze zorgt niet alleen voor elf kinderen, zij is echt een nieuwe moeder voor ieder van hen. Zo lief en caring. Zij is de spil van het gezin. Ik weet nu ook zeker Malintha hoort daar. Dit is haar nieuwe thuis. Heel bijzonder om te zien.”

Onze reis in Thailand en het bezoek aan het kinderdorp hebben veel indruk gemaakt. De juf van Floris zei dat hij er in de klas nog dagelijks over heeft verteld. Hij en Ninte hebben allebei hun spreekbeurt over SOS Kinderdorpen gehouden. Van diverse moeders hoorde ik dat hun kinderen erg onder de indruk waren. Ik ben heel trots op Floris en Ninte  dat zij zo begaan zijn met andere kinderen, die het minder hebben getroffen dan zij. Toen ik hun antwoorden van het interview voor het SOS Magazine las heb ik drie keer een brok in mijn keel weggeslikt.”

Zusje ontmoeten
Ninte (9): “Ik heb veel brieven, foto's en tekeningen van Malintha, maar ik wilde haar ook graag zien. Malintha woont met elf kinderen in één huis. Ons huis is twee keer zo groot met maar twee kinderen. Ik denk wel dat ze het goed heeft. Net als wij speelt ze graag buiten. Ik vond het heel leuk om mijn SOS zusje te ontmoeten. Als meer mensen geld geven, hebben meer kinderen het beter op de wereld. Daarom ga ik ook mijn spreekbeurt over SOS Kinderdorpen houden.”

Floris (7 jaar): “Ik was benieuwd naar mijn SOS zusje en of ze ons leuk zou vinden. Eerst was ze verlegen, later niet meer. Haar mama is heel lief. Ze had taartjes voor ons gebakken (niet zo lekker, vond ik). Ze heeft geen papa, maar ik denk dat ze wel gelukkig is. Ik vind het goed dat kinderen in een SOS kinderdorp leven. Anders woonden ze op straat.”

Onvergetelijke ervaring
Judith: "Onze ontmoeting met Malintha, haar moeder en de andere kinderen uit het kinderdorp is echt onvergetelijk. We willen ook nog graag naar Uganda, naar Paul. Met een negatief reisadvies voor Haïti zal een bezoek aan Didier in het SOS kinderdorp Santo lastig worden. Maar welllicht verandert de situatie in de toekomst en kunnen wij hem ook een keer ontmoeten."

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Familie Vellema ontmoet SOS kind pagePrefix= breadCrumb=Sponsor een kind / Sponsorervaringen / Het verhaal van Familie Vellema / Familie Vellema ontmoet SOS kind mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */