Het verhaal van Aukje Looijmans

Aukje Looijmans is 23 jaar en sponsort sinds kort een SOS meisje.

Waarom ben je kindsponsor geworden?

In Nederland hebben wij het zo goed. En omdat we het zo goed hebben, worden de mensen steeds materialistischer. Mensen willen de nieuwste telefoon, de nieuwste gadgets, etc. Ik vind dat we best iets kunnen laten liggen om een kind elders ter wereld te helpen. Ik woon net op mezelf en heb het niet super breed, maar 30 euro in de maand kan ik wel besparen (toch maar niet die broek kopen, of boodschappen doen in de aanbieding) en daarmee een kind helpen en kansen bieden voor de toekomst. Ik wil niet alleen aan mezelf denken, maar ook aan mensen elders op de wereld.

Wat vind je mooi aan het feit dat je kindsponsor bent?
Ik ben zelf opgegroeid in een veilige omgeving met een vader, een moeder en een broer. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik een onbezorgde jeugd heb gehad en hebben mij kansen geboden voor de toekomst. Ik besef echter dat niet ieder kind op deze manier opgroeit. Ik vind het bijzonder dat ik als kindsponsor een kind een veilig en liefdevol thuis kan bieden, zoals ik dat zelf ook gehad heb. Mijn donatie geeft Maria de mogelijkheid om op te groeien in een familie met een SOS moeder, broertjes en zusjes (waaronder haar eigen zussen), naar school te gaan en indien nodig medische zorg te krijgen. Dit is de basis voor haar toekomstige leven. Ik vind het mooi dat ik een kind dat geen veilig en liefdevol thuis heeft en daardoor in beginsel geen kansen heeft in de maatschappij, toch die veilige basis en kansen voor de toekomst kan bieden. Dat geeft mij veel meer voldoening, dan dat ik mijn geld alleen maar besteed aan spullen voor mezelf. Daarnaast heeft ieder kind behoefte aan iemand die om hem of haar geeft.

"Doordat ik kindsponsor ben, weet het SOS kind dat ik om haar geef!"


Wat doe je met de informatie / brieven / tekeningen die je van het SOS kind krijgt?
De foto die ik van maria heb gekregen, staat nu in mijn woonkamer en de informatie die ik ontving over haar geven me een indruk van wie ze is en hoe ze zich ontwikkelt. Ik vond het zo leuk toen ik de eerste informatie over Maria kreeg. Ik werd er zelf gewoon helemaal gelukkig van! Ik heb die informatie meteen gedeeld met mijn eigen familie en vrienden. Aangezien ik pas net kindsponsor ben geworden heb ik nog niet heel veel informatie of brieven gekregen, maar ik ben van plan om alle informatie bij elkaar te bewaren. De informatie die je krijgt over je sponsorkind en de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen met ze, maakt het donorschap tastbaarder. Ik zou het super leuk vinden als ik in de toekomst ook brieven en/of tekeningen ontvang van Maria zelf. Dit is vooralsnog eventjes afwachten. Ik ga in ieder geval zelf een kaartje naar haar sturen voor haar verjaardag in september!

Waarom heb je voor SOS Kinderdorpen gekozen?
In Nederland vinden we een familie, een opleiding en medische hulp zo vanzelfsprekend, dat we er niet bij stil staan dat dit voor velen helemaal niet vanzelfsprekend is. Zo klagen kinderen dat ze naar school "moeten", terwijl kinderen elders in de wereld er hard voor moeten knokken om deze kansen te krijgen. En op het moment dat ze die kansen niet krijgen, is hun toekomst is gevaar. Dat is zo'n groot contrast met Nederland. SOS Kinderdorpen zet zich in om kinderen elders in de wereld de kansen te bieden die voor ons vanzelfsprekend zijn. 

Het mooie van de aanpak van SOS Kinderdorpen vind ik ook dat er een veilig en liefdevol thuis wordt gecreëerd binnen de eigen cultuur van het SOS kind. Met een moeder uit dezelfde cultuur en broertjes en zusjes uit dezelfde cultuur. Hierdoor krijgt het SOS kind een opvoeding die voor hem of haar zo "normaal" mogelijk is. Het SOS kind dat ik sponsor woont samen met haar tweelingszus en een oudere zus in het SOS kinderdorp in eenzelfde familie met een SOS moeder die uit dezelfde cultuur komt. Het is mooi dat die mogelijkheid bestaat. 

SOS Kinderdorpen is een transparante organisatie en ik weet dat mijn donatie volledig bij ons SOS kind en haar familie terecht komt. Het is leuk om te weten wie je sponsort en (persoonlijke) informatie over het kind zelf en haar ontwikkeling te ontvangen. Ook bestaat de mogelijkheid om rechtstreeks met je SOS kind contact op te nemen. Al deze aspecten maken het donorschap persoonlijker en tastbaarder. Toen ik Maria ging sponsoren, kreeg ik foto: ik hield meteen van haar. Ik ben dan ook blij dat ik haar met mijn donatie kan helpen. 

Hoe lang ben je van plan om kindsponsor te blijven?
Ik wil in ieder geval kindsponsor blijven zolang het SOS kind dat ik sponsor in het kinderdorp woont, zodat ze opgroeit in een familie en een opleiding kan volgen om haar ambities na te streven. Ze heeft de ambitie om directrice te worden van een groot bedrijf. Ik hoop dat het haar gaat lukken. 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Het verhaal van Aukje Looijmans pagePrefix= breadCrumb=Sponsor een kind / Sponsor ervaringen / Het verhaal van Aukje Looijmans mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */