Sponsor ervaringen

Iedere sponsor heeft zijn of haar eigen verhaal. Jong en oud, nog maar net sponsor of al heel lang. We horen de mooiste redenen en ervaringsverhalen van onze sponsoren. En deze delen we graag:

Het verhaal van de Familie Vellema

De Familie Vellema bestaat uit vader Jurrien, moeder Judith en de twee kinderen Ninte (7) en Floris (5). Samen sponsoren ze al sinds 2006 drie SOS kinderen.

"Toen we heel sterk voelden dat we kinderen met elkaar wilden, waren we allebei heel stellig: ‘wij een kind, andere kinderen ook een familie.’ We overwogen een pleegkind in ons gezin op te nemen, maar kozen er uiteindelijk voor om een kindje in een ander land -waar ze het nog harder nodig hebben- te helpen. 

Toen Ninte werd geboren , werden we sponsor van Malintha uit kinderdorp Chiang Rai in Thailand. Twee jaar later kregen we Floris en werden we sponsor van Didier uit kinderdorp Santo in Haïti. Sinds kort zijn we ook sponsor van Paul uit Gulu, Oeganda. 

Lees verder"Ze maken deel uit van ons gezin, van ons leven" - Judith Vellema

Het verhaal van Jan en Karin Blanken

In 1986 besloten Karin en Jan van Blanken het twee jaar oude SOS kind Neguss Mengistu in Ethiopië te ondersteunen. Neguss, inmiddels 26, studeert sinds kort in Leiden. “Hij noemt ons ‘mom’ en ‘dad’ en wij beschouwen hem als onze zoon.”

“Ik zal de eerste brief die ik kreeg nooit vergeten.” - Jan Blanken

Lees verder

 

Het verhaal van Mevrouw Geilman

Mevrouw Geilman is al sinds 1973 kind sponsor. Op dit moment steunt zij 4 SOS kinderen (ze heeft er in totaal 9 gesponsord).

Ik bewaar alle post
"Nadat mijn man het een goed idee vond, hebben we het met onze kinderen besproken. Voor mij was het van belang, dat zij erbij betrokken waren en mogelijk een duit in het zakje konden doen. Door een symbolisch bedrag van hun zakgeld in te leveren werd het een 'project' van ons hele gezin en kregen de kinderen  er een 'peetbroertje' bij."

Lees verder

Het verhaal van Esther

Esther heeft 10 jaar bij SOS Kinderdorpen gewerkt en sponsort namens haar neefje (8) en nichtje (11) twee SOS kinderen. Esther vertelt: “Ik wilde ook in het veld een bijdrage leveren. Maar ‘gewoon’ donateur zijn, trok me niet zo. Ik wilde iets bijzonders doen. Ik vond het mooi symbolisch om samen met mijn neefje en nichtje kinderen van hun eigen leeftijd een familie te geven. Een familie zoals wij dat hier ook van elkaar zijn. Mijn neefje en nichtje zijn slimme kinderen en heel nieuwsgierig. Ik wil hen dan ook niet zozeer iets leren en hen zeker niet iets opdringen. Maar ik wil op deze speelse en leuke manier iets van mezelf met hen delen."
Persoonlijk is Esther kritisch op goede doelen. Ze kent de discussies die er vaak gaande zijn en snapt ze soms ook wel. Ze kijkt zelf dan ook kritisch naar de doelen die ze steunt. Eigenlijk vindt ze dat landen zelf voor hun kinderen zouden moeten (kunnen) zorgen. Maar ze weet ook uit ervaring dat niet alle landen daartoe in staat zijn om wat voor reden dan ook. “Kinderen mogen daar nooit de dupe van worden. Zolang het nodig is, hebben wij de plicht om voor die kinderen op te komen, want zelf kunnen ze dat niet.”  


Lees verder

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Sponsor ervaringen pagePrefix= breadCrumb=Sponsor een kind / Sponsor ervaringen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */