Veelgestelde vragen

We hebben veel nieuwe sponsoren mogen verwelkomen. Daar zijn we heel blij mee. We vinden het heel belangrijk dat jullie wensen worden gehoord en vragen worden beantwoord. Daarom zetten we hieronder de vragen die wij vaak krijgen over het sponsoren van een kind nog even op een rijtje.

Kan ik mijn SOS kind schrijven?
Net als veel kinderen vinden ook de SOS kinderen het leuk om post te krijgen. Dus het is zeker mogelijk om een brief of kaart te sturen aan jullie SOS kind. Maar we geven de SOS kinderen wel de ruimte om zelf te kiezen of zij terugschrijven. Sommige kinderen vinden dit heel leuk, anderen juist niet. Het kan dus zijn dat er geen post terugkomt. Maar dit betekent niet dat jullie SOS kind het niet leuk vindt om post te ontvangen. Want te weten dat jullie als een soort ‘familie-op-afstand’ om hem of haar geven, maakt een kind trots en geeft het zelfvertrouwen.

Lees hier meer info en tips over het schrijven aan jullie SOS kind.

Waar staat het correspondentie adres?
Het post adres voor jullie brieven, kaartjes en tekeningen staat in de informatie over het kinderdorp voorin het roze boekje.

Kan ik een pakketje naar een SOS kinderdorp sturen? En hoe weet ik of mijn pakketje is aangekomen?
Naast post vinden de kinderen een kleine verrassing ook vast leuk. Denk aan een kaart, kleurplaat, velletje stickers of ballonnen. Houdt het klein en bescheiden. Zo voorkom je jaloezie onder de kinderen maar ook diefstal en beschadiging van het pakketje.

Lees hier alle info en tips over het sturen van pakketjes naar een kinderdorp

Hoeveel sponsoren heeft een SOS kind?
Om alle vaste kosten (kleding, eten, onderwijs, zorg etc.) te dekken, hebben alle kinderen gemiddeld 10 vaste sponsors uit verschillende landen. Hierdoor kunnen we op lange termijn steun blijven geven aan onze SOS kinderen.

Facebook
Het sponsoren van een SOS kind is een heel bijzonder moment voor jullie familie. Natuurlijk wil je dat delen met familie en vrienden. Toch vragen we jullie geen foto’s en gegevens van jullie SOS kind te plaatsen op facebook. Dit uit respect voor de privacy van het kind.

Het kan ook zijn dat je een vriendschapsverzoek van je SOS kind krijgt. Alhoewel we contact met jullie SOS kind (door brieven te schrijven of zelfs te bezoeken) aanbevelen, stellen sociale netwerken ons voor een lastig parket. Via Facebook met je sponsorkind communiceren gaat veel sneller en directer, dus is het aantrekkelijk. Maar er is een keerzijde. We kunnen niet controleren of de accounts echt zijn waardoor je misschien extra gift verzoeken krijgt die niet op z'n plaats zijn.

Graag laten we de correspondentie tussen jullie en jullie SOS kind via de officiële kanalen verlopen. Als je via een sociaal netwerk wordt benaderd door je sponsorkind, dan is het het beste om er niet op in te gaan.

Nog meer vragen & antwoorden vind je hier.


 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Veelgestelde vragen pagePrefix= breadCrumb=Sponsor een kind / Informatie voor sponsoren / Veelgestelde vragen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */