Stuur een high five!

Stuurt u wel eens post naar uw sponsor kind? De tweejarige Fien uit Amsterdam stuurde haar sponsor kind Rayenna (2) uit Bangladesh een High Five. “Het begon met een brief die we kregen namens Rayenna, met een afdruk van haar handje erin,” vertelt Fiens vader Michiel. “Toen Fien dit zag, legde ze meteen haar handje op de afdruk. Zo’n mooi gebaar, net een high-five op afstand.”

“Dit bracht ons op het idee een handje terug te sturen. Fien mocht aan de slag met verf en stuurde Rayenna een handje terug.” Een leuk idee voor iedereen die een SOS kind sponsort, maar vooral voor jonge kinderen. Ook als je nog niet kunt schrijven, kun je vertellen wie je bent. "Wij sponsoren Rayenna sinds een jaar en het leuke is dat zij net zo oud is als Fien."

Zelfde ontwikkeling
"Door de post die we ontvangen blijven we op de hoogte van haar ontwikkelingen. Het is erg leuk om te lezen dat de belevingswereld van een 2-jarig meisje aan de andere kant van de wereld nauwelijks verschilt van haar leeftijdsgenootje hier in Nederland. Zo lazen we in de brief dat Rayenna heel leergierig is en graag hetzelfde wil kunnen als haar grote broers en zussen. Maar sommige dingen zijn nog te moeilijk. Zo wil ze per se zelf haar schoenen kunnen aantrekken en doet dan de verkeerde voet in de verkeerde schoen. En vervolgens zagen we Fien dezelfde worsteling hebben,” vertelt Michiel.

Vriendinnetje op afstand
“Door onze kinderen te vertellen over- en te betrekken bij de sponsoring door het maken van tekeningen voor hun "vriendinnetje op afstand" kunnen we hen er op een speelse manier van bewust maken dat wat zij hebben niet voor ieder kind geldt. Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een gelukkige en liefdevolle omgeving en ze alle mogelijkheden geven om zorgeloos volwassen te worden. Gelukkig kunnen wij onze kinderen deze mogelijkheden bieden. Maar tegelijkertijd realiseer je je dat er heel veel kinderen zijn die in minder gelukkige omstandigheden leven en van jongs af aan moeten vechten voor hun bestaan en toekomst. Door het sponsoren van een kind via SOS Kinderdorpen kan ik meehelpen om een kind dezelfde kansen te bieden als mijn eigen kinderen hebben.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Stuur een high five pagePrefix= breadCrumb=Sponsor een kind / Informatie voor sponsoren / Post sturen / Stuur een high five mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */