Skip to main content
Nieuwsoverzicht
onderkant nieuwsitem
 • Topmodel Marjan Jonkman nieuwe SOS Kinderdorpen ambassadeur
  Met trots melden we dat internationaal topmodel Marjan Jonkman onze nieuwe ambassadeur is.
  onderkant nieuwsitem
 • SOS Kinderdorpen kiest voor Arian Buurman als nieuwe algemeen directeur
  Arian Buurman (52) is benoemd tot algemeen directeur van SOS Kinderdorpen Nederland. Zij volgt per 1 januari 2019 Margot Ende op. Lees meer over de nieuwe algemeen directeur van SOS Kinderdorpen
  onderkant nieuwsitem
 • SOS Kinderdorpen Honduras vangt alleenreizende kinderen op
  Circa zesduizend Hondurezen trekken sinds twee weken door Mexico, op weg naar de VS. SOS Kinderdorpen Honduras zorgt voor alleenreizende kinderen uit de migrantenkaravaan, die naar hun vaderland zijn teruggestuurd.
  onderkant nieuwsitem
 • Start campagne Stop weeshuisstages
  Met de ondertekening van de University Pledge door de Fontys Hogeschool Pedagogiek, waarin is vastgelegd dat studenten geen stage meer gaan lopen bij weeshuizen wereldwijd,  gaat de campagne Stop weeshuisstages op 25 oktober van start. Deze Pledge is tot stand gekomen in samenwerking met Better Care Network Nederland, een samenwerkingsverband van kinderrechtenorganisaties waar SOS Kinderdorpen onderdeel van uitmaakt.
  onderkant nieuwsitem
 • Aardbeving en tsunami Sulawesi
  Lokale organisatie SOS Kinderdorpen Indonesië stuurt een noodhulpteam naar Sulawesi om een ruimte te creëren waar getroffen kinderen de noodzakelijke zorg en bescherming krijgen.
  onderkant nieuwsitem
 • SOS kinderdorp Juigalpa in Nicaragua geëvacueerd
  3 juli 2018 - Als gevolg van toenemende onrust in de nabijheid van SOS kinderdorp Juigalpa is besloten om de SOS kinderen en families te evacueren naar een veilig onderkomen.
  onderkant nieuwsitem
 • Oscar gaat naar het WK
  SOS kind Oscar mag op 15 juli, de finaledag van het WK, aan de hand van een van de finalespelers het veld op lopen.
  onderkant nieuwsitem
 • Maatschappelijke organisaties slaan handen ineen tegen nieuw asielplan
  Twintig maatschappelijke organisaties, onder wie SOS Kinderdorpen, slaan de handen ineen. Met een gezamenlijke oproep vragen zij de Nederlandse regering om een humaan asielbeleid in lijn met het internationale recht.
  onderkant nieuwsitem
 • Statement
  Statement van SOS Kinderdorpen CEO Norbert Meder over de scheiding van kinderen en ouders aan de Amerikaans-Mexicaanse grens en de recente aanpassing van het Amerikaanse beleid door de president als eerste, belangrijke stap.
  onderkant nieuwsitem
 • Investeren in perspectief voor alle kinderen
  De beleidsnota van minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, ‘Investeren in perspectief’, is op vrijdag 18 mei gelanceerd.
  onderkant nieuwsitem
 • Wereldfamiliedag: SOS Kinderdorpen-bijlage bij de Trouw
  Vandaag is het wereldfamiliedag. Een dag die SOS Kinderdorpen jaarlijks aangrijpt om duidelijk te maken hoe belangrijk familieliefde is voor kinderen. Dit jaar doen we dat met een bijzondere bijlage bij dagblad Trouw, die vandaag bij alle kranten wordt bijgevoegd.
  onderkant nieuwsitem
 • Humanitaire hulp in Centraal Afrikaanse Republiek en de Oekraïne
  Als lid van de Dutch Relief Alliance, het samenwerkingsverband van 16 organisaties gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, is SOS Kinderdorpen actief in verschillende programma's om effectieve en efficiënte humanitaire hulp te bieden aan mensen in nood. Wij richten ons daarbij vanzelfsprekend op de kwetsbare kinderen en families. Zo ook in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) en de Oekraïne. Hier lees je een beschrijving van de situatie en hoe SOS Kinderdorpen zich inzet.
  onderkant nieuwsitem
 • Nederlandse hulporganisaties starten noodhulpactie
  In de Hoorn van Afrika lijden miljoenen mensen honger door de aanhoudende droogte en voortdurende conflicten. Zonder ingrijpen zullen die aantallen drastisch toenemen. Zeven Nederlandse hulporganisaties die deel uitmaken van de Dutch Relief Alliance (DRA) komen in actie om de slachtoffers te helpen
  onderkant nieuwsitem
 • Statement SOS Kinderdorpen Kind en Veiligheid
  In weerwil van ons beleid, systemen en een cultuur waarin misbruik tegen kinderen onaanvaardbaar is, zijn er in 2016 wereldwijd helaas 21 incidenten geweest, verschillend van karakter en ernst, uiteenlopend van seksueel misbruik tot grensoverschrijdend gedrag binnen de SOS kinderdorpen.
  onderkant nieuwsitem
 • Miruna heeft stoere toekomstdromen
  Zapp NPO 3 zendt op zondag 4 maart Meisje met een missie uit. De documentaire vertelt het verhaal van de 14-jarige Miruna uit Roemenië. Miruna heeft stoere toekomstdromen. Zij wil niet - zoals andere meisjes in haar wijk - jong trouwen en veel kinderen krijgen. Ze wil politieagent worden.
  onderkant nieuwsitem
 • Red Hand Day
  Stop de inzet van kinderen in gewapende conflicten! Dat is de boodschap van Red Hand Day. Kinderen in de hele wereld schilderen op deze dag hun handen rood om de boodschap kracht bij te zetten. De initiatiefnemers van Red Hand Day roepen volwassenen maar vooral kinderen op om afdrukken van rode handen te verzamelen, bijvoorbeeld op scholen of op festivals. Ze kunnen die bezorgen bij lokale of landelijke politici en hen vragen in actie te komen.
  onderkant nieuwsitem
 • SOS Kinderdorpen sluit zich aan bij Dutch Relief Alliance
  De samenwerking met Dutch Relief Alliance heeft verder als doel om belangrijke, terugkerende knelpunten in de noodhulppraktijk aan te pakken door middel van innovatie en onderzoek. En om de zichtbaarheid van de Nederlandse bijdrage aan noodhulpacties te vergroten bij het Nederlandse publiek, het parlement en de opiniemakers.
  onderkant nieuwsitem
 • Een kind heeft behoefte aan stabiliteit
  Wat vinden drie Nederlandse jongeren die in de zorg zijn opgegroeid van de resultaten van het onderzoek naar ‘De effecten van sociale uitsluiting van jongeren die de zorg hebben of gaan verlaten’.
  onderkant nieuwsitem
 • Campagne #stopWeeshuistoerisme van start
  Gemiddeld 80 procent van de kinderen in weeshuizen, die met name in toeristische gebieden zijn opgezet in landen als Nepal, Cambodja of Ghana, heeft nog een of beide ouders. De kinderen zitten in een weeshuis omdat hun ouders te weinig geld hebben. Maar ze krijgen nauwelijks zorg en moeten hard werken om toeristen te entertainen. Er zijn tal van voorbeelden van malafide praktijken waarbij omstandigheden in weeshuizen bewust slecht worden gehouden zodat toeristen geld blijven geven. Met de inzet van social media en de nieuwe website www.stopweeshuistoerisme.nl worden jongeren hierover aan het denken gezet.
  onderkant nieuwsitem
 • Action is nieuwe partner van SOS Kinderdorpen
  Iedere Action-winkel en elk team in de distributiecentra (DC) sponsort een kind uit een SOS kinderdorp in Azië. Dankzij deze samenwerking worden ruim 1.100 SOS kinderen maandelijks gesponsord. Hiermee draagt Action bij aan de dagelijkse kosten van het SOS kind en het SOS kinderdorp waarin hij of zij woont.
  onderkant nieuwsitem
 • Jarige Prinses Margriet vertelt in TV Show over SOS Kinderdorpen
  De TV Show van Ivo Niehe van vrijdag 19 januari stond geheel in het teken van de 75ste verjaardag van HKH Prinses Margriet. Zij vertelt onder andere over haar inzet voor SOS Kinderdorpen. De uitzending was vrijdag om 21:30 uur op NPO1.
  onderkant nieuwsitem
 • SOS ontvangt €1.120.000 van Nationale Postcode Loterij
  SOS Kinderdorpen mocht in het hoofdstedelijke Carré theater naast de jaarlijkse cheque van 1.350.000 euro, ook een extra cheque ter waarde van 1.120.000 euro in ontvangst nemen. De internationale kinderhulporganisatie kreeg het extra bedrag voor het Extra Trekkingsvoorstel van de Nationale Postcode Loterij: ‘No child is born to grow up alone’. 
  onderkant nieuwsitem