Skip to main content

Topmodel Marjan Jonkman onze nieuwe ambassadeur 

Marjan Jonkman voor web.jpg

Met trots melden we dat internationaal topmodel Marjan Jonkman een nieuwe ambassadeur is van SOS Kinderdorpen. Om de samenwerking officieel af te trappen bezocht ze afgelopen week projecten in Oeganda. Marjan: “Hopelijk kan ik een kleine bijdrage leveren aan het werk wat SOS doet voor kinderen zonder fijne familie”.  

Om met eigen ogen te zien wat SOS Kinderdorpen doet, reisde Marjan afgelopen week naar Oeganda. Tijdens het bezoek werd zij geraakt door ons werk voor kinderen zonder veilig en liefdevol thuis. “Voor mij was het normaal dat je opgroeit in een familie, om goed contact te hebben; familie staat bij mij altijd op één. Maar op mijn reizen ontmoet ik veel mensen en kwam ik erachter dat dit niet voor iedereen geldt. En als kinderen in slechte omstandigheden opgroeien, dan blijft dat altijd bij ze. Ik steunde als student SOS Kinderdorpen al en ik dacht direct aan ze als organisatie waar ik ambassadeur van wil zijn.”

Marjan bezocht verschillende programma’s in het West-Afrikaanse land. Ze ontmoette kinderen en families in onder meer een kinderdorp en familieversterkend programma. “Het maakte veel indruk op me om te zien dat mensen die niet veel hebben, het toch flikken om hun leven te leiden. Ik heb kinderen niet zien huilen of horen klagen, ze blijven lachen. Je hoort wel over die situaties, maar als je het echt ziet en meemaakt… het is een andere wereld. Kinderen die niemand meer hebben, krijgen een tweede kans in een kinderdorp. Dat is supergoed. Om te zien dat een jongen die als wees in het kinderdorp kwam, is uitgegroeid tot de chef van het beste hotel van Oeganda. Dat is zo mooi,” aldus onze nieuwe ambassadeur.