Nationale Postcode Loterij

Goed geld gala postcode loterij 2016De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,7 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 95 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is in totaal 4,7 miljard euro aan de goede doelen uitgekeerd.

SOS Kinderdorpen en de Postcode Loterij
Al sinds 2000 is SOS Kinderdorpen een van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij. Jaarlijks ontvangen wij van de grootste goede doelen Loterij van Nederland een bijdrage van 1.350.000 euro om ons werk te kunnen voortzetten en uitbreiden. Sinds 2000 heeft SOS Kinderdorpen ruim 24,7 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Wij zijn ontzettend blij met de trouwe steun van de Postcode Loterij!

Actualiteiten

  • Een interview met Margriet Schreuders, hoofd fondsenwerving van de Nationale Postcode Loterij: Wat vindt zij van SOS Kinderdorpen?
  • Extra trekking 2016SOS Kinderdorpen ontvangt, naast een vast bedrag, ook een extra bijdrage voor het project 'No child is born to grow up alone'.
  • Koffietijd uitzending: Onze directeur Margot Ende - van den Broek en ambassadeur Hans van Breukelen vertellen over het bijzondere project 'No child is born to grow up alone'.
  • Volg de Postcode Loterij op Twitter en Facebook.

Extra Projecten
Naast de jaarlijkse bijdrage hebben we extra bijdragen ontvangen voor specifieke projecten. Hierdoor groeien nog meer kinderen op in een liefdevolle familie. Lees hieronder meer over deze projecten.


‘No child is born to grow up alone
SOS Kinderdorpen en No child is born to grow up alone
Een bijdrage van €1.120.000 om in de regio Busia in Kenia 1200 kinderen te ondersteunen.

‘Red mijn moeder’
SOS Kinderdorpen en Save my mother
Een bijdrage van €1.643.600 voor het behandelen van baarmoederhalskanker in onze medische centra in Ghana, Gambia, Kenia, Malawi en Zambia.

'Overleven zonder ouders'
SOS Kinderdorpen en kinderdorp Kisumu
Een bijdrage van €1.679.000,- voor het project ‘Overleven zonder ouders’: een nieuw kinderdorp in Kisumu, Kenia.
Kinderdorp Kumasi in Ghana
SOS Kinderdorpen en kinderdorp Kumasi
Een bijdrage van €999.999 voor een nieuw kinderdorp in Kumasi, Ghana.
 Kinderdorp Meru in Kenia
SOS Kinderdorpen en kinderdorp Meru
Een bijdrage van €1.800.000 voor een nieuw kinderdorp in Meru, Kenia.
 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Nationale Postcode Loterij pagePrefix= breadCrumb=Over SOS Kinderdorpen / Nationale Postcode Loterij mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */