Yvonne van Gennip

Yvonne van Gennip is olympisch schaatskampioene en ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Yvonne bezocht kinderdorp Chiang Rai in Thailand, waar ze omringd werd met jonge kinderen die een nieuw thuis hadden gevonden bij SOS moeders. Het maakte diepe indruk op haar.

"Elk kind zou de kans moeten krijgen om een mooi leven te lijden. De start is erg belangrijk: als je basis goed is, kun je veel meer in het leven aan.”
Yvonne van Gennip


“Ik vind het echt leuk om me in te zetten voor de SOS kinderen; ik doe het met liefde. SOS Kinderdorpen heeft een goed concept dat werkt. De voornaamste reden dat de kinderen zich in een SOS kinderdorp vrij snel lekker voelen is, denk ik, toch de SOS moeder. En voor mij is het dan ook prachtig om te zien dat het heel natuurlijk overkomt. Kinderen krijgen weer vertrouwen in zichzelf en in hun omgeving. Elk kind zou de kans moeten krijgen om een mooi leven te lijden. De start is erg belangrijk: als je basis goed is, kun je veel meer in het leven aan.” 

Yvonne in actie voor SOS Kinderdorpen

Haar persoonlijke verhaal over haar bezoek bij de SOS families in Thailand.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Yvonne van Gennip pagePrefix= breadCrumb=Over SOS Kinderdorpen / Onze ambassadeurs & friends / Yvonne van Gennip mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */