Onze ambassadeurs & friends

De ambassadeurs en vrienden van SOS Kinderdorpen zijn onmisbaar, want dankzij hen leren veel mensen ons werk kennen. Zij zetten zich belangeloos in, zijn betrokken, denken mee en maken zich sterk voor de kinderen die geen veilig thuis hebben. Zij zijn familie!

Martin Garrix met SOS kind, Zuid Afrika SOS Kinderdorpen 

Martin Garrix

“Mijn zusje en ik zijn opgegroeid met lieve en zorgzame ouders. We zijn heel erg close. Zij hebben een enorme rol gespeeld bij mijn succes, zeker omdat ik zo jong was toen mijn carrière begon. Ik vind het vreselijk om te zien dat zoveel kinderen wereldwijd niet de steun van een familie hebben. Als vriend van SOS wil ik kinderen helpen en hopelijk nog meer mensen inspireren om betrokken te zijn bij deze organisatie." - Martin Garrix (DJ/Producer), vriend van SOS Kinderdorpen sinds 2017.

Jan Smit met SOS kinderen

Jan Smit

"Toen ik een bezoek bracht aan een SOS kinderdorp heb ik heel lang gepraat met een meisje dat in het kinderdorp woonde. Ze vertelde me dat ze had gezien dat haar vader haar moeder vermoordde. Ik was er kapot van." - Jan Smit (zanger en presentator), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 1999.

Kim-Lian ambassadeur SOS Kinderdorpen

Kim-Lian van der Meij

"Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, bij een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind? Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik ambassadeur ben van SOS Kinderdorpen en zo een bijdrage kan leveren aan hun missie, hoe groot of klein die bijdrage ook is.” - Kim-Lian van der Meij (zangeres en presentatrice), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

jochem van Gelder met sos kind 

Jochem van Gelder

“De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dicht bij mijn hart. Ik ben een echte familieman. Het werk van SOS raakt me daarom enorm, de situaties waarin sommige kinderen zitten zijn afschuwelijk. Elk kind heeft een lieve familie nodig om op te kunnen bouwen. Ik vind het geweldig dat ik als ambassadeur en met mijn theatervoorstelling Het Genootschap van WereldBetermakers een bijdrage kan leveren." - Jochem van Gelder (theatermaker en presentator), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

Annemarie van Gaal

"Persoonlijk vind ik SOS Kinderdorpen het beste goede doel ter wereld en ik ben blij en trots dat ik via mijn ambassadeurschap een bijdrage kan leveren." - Annemarie van Gaal (zakenvrouw en presentatrice), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2008.

Ron Blaauw met kinderen op SOS school

Ron Blaauw

“Ik hoop bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Voor ouders zijn gelukkige kinderen het allerbelangrijkste. En ik heb gezien hoe veel kinderen daar weer kunnen lachen door de inzet van SOS Kinderdorpen. Doordat zij weer liefde krijgen, vergeten zij hun ellende sneller.” - Ron Blaauw (Chef-kok en restaurateur) ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

hans van breukelen met sos kinderen 

Hans van Breukelen

"In een SOS kinderdorp vinden kinderen warmte en veiligheid. Het biedt ze perspectief voor de toekomst en dat is iets dat van alle kanten ondersteund moet worden."

Winonah de Jong met sos kinderen

Winonah de Jong

"Sinds ik het werk van SOS met eigen ogen gezien heb, ben ik vastberaden me in te zetten voor de SOS kinderen. SOS families veranderen hun leven voor altijd." - Winonah de Jong (Stijlicoon en ondernemer, getrouwd met voetballer Nigel de Jong), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2010.

Yvonne van Gennip met sos kind

Yvonne van Gennip

"De voornaamste reden, denk ik, dat de kinderen in een SOS kinderdorp zich snel op hun gemak voelen is toch de SOS moeder. En voor mij is het dan ook prachtig om te zien dat het heel natuurlijk overkomt."

Ruud van Nistelrooij in SOS Kinderdorp 

Ruud van Nistelrooy

"Ik bracht een bezoek aan een SOS kinderdorp in Boekarest. Ik was er ondersteboven van. Ondanks hun ellendige verleden waren de kinderen grenzeloos positief." Ruud van Nistelrooy (voormalig profvoetballer en assistent bondscoach)

Danielle Oerlemans met SOS kind 

Daniëlle Oerlemans

“Ik ben heel enthousiast over het werk van SOS Kinderdorpen. Hun visie staat me na aan het hart." - Daniëlle Oerlemans (Presentatrice en ex-wielrenster), vriend van SOS Kinderdorpen sinds 2010.

Henk Savelberg 

Henk Savelberg

"Ik vind het systeem van opgroeien in een gezin geweldig: een mooi concept, juist omdat de moeders vaak zelf ook uit moeilijke omstandigheden komen". - Henk Savelberg (Chef-kok en restaurateur)

Ook op internationaal niveau wordt ons wereldwijde werk van SOS Children's Villages International gesteund door een netwerk van waardevolle vrienden zoals:

Angelina Jolie met SOS kinderen
 
Dalai Lama en Hermann Gmeiner SOS Kinderdorpen

Nelson Mandela
 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Onze ambassadeurs & friends pagePrefix= breadCrumb=Over SOS Kinderdorpen / Onze ambassadeurs & friends mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */