Skip to main content

Kim-Lian van der Meij

Sinds 2009 is Kim-Lian al donateur van SOS Kinderdorpen. Toen Jan Smit haar in 2016 vroeg of ze ambassadeur wilde worden, zei ze meteen ‘ja’.

kim-lian-kinderen-sos-kinderdorpen.jpg

Als moeder van drie jonge kinderen weet Kim-Lian als geen ander hoe belangrijk een liefdevolle familie is voor kinderen die er alleen voor staan. Jan Smit, die al sinds 1999 onze ambassadeur is, stond aan de basis van dit nieuwe ambassadeurschap. Hij nodigde Kim-Lian uit met hem af te reizen naar Macedonië en daar kennis te maken met ons werk. 

Kim Lian Skopje Sos kinderdorpen

 

“Toen we het kinderdorp binnenkwamen zag ik bij sommige kinderen duidelijk in hun gezichtje dat ze veel hebben meegemaakt. Maar toen ik één van de familiehuizen binnenstapte voelde ik direct de warmte en gezelligheid. Het zijn de SOS moeders die dat warme gevoel uitstralen. Ik voel hun oprechte liefde voor de kinderen en zie dat die wederzijds is. Bewonderenswaardig hoe deze vrouwen zich inzetten om de SOS kinderen zo liefdevol op te voeden. Ik ben blij dat Jan me op deze reis heeft uitgenodigd en dat ik het werk van SOS Kinderdorpen beter heb leren kennen. Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, bij een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind? Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik nu ambassadeur ben van SOS Kinderdorpen en zo een bijdrage kan leveren aan hun missie, hoe groot of klein die bijdrage ook is ”.
Kim-Lian van der Meij

 

PROJECTBEZOEK KIM-LIAN

In het kinderdorp

Benieuwd hoe het er in een SOS familie aan toegaat? Kim-Lian en Jan draaiden een dag mee in het SOS kinderdorp Skopje. Kim-Lian helpt met koken en de moeder vertelt: “Ik wil graag dat de kinderen blij zijn en dat ze op een mooie jeugd kunnen terugkijken. Dat is mijn streven en de grootste uitdaging.

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Hulp aan families

Kim-Lian gaat met SOS medewerkster Juliana op pad. Zij is coordinator van het familieversterkende programma in Skopje. Ze bezoeken de familie Dyanovski. Een familie van vijf waarvan de vader blind is door diabetes. “Als chauffeur kon ik mijn kinderen onderhouden, maar nu ben ik voor 99% blind,” vertelt hij. Het leven van hun kinderen is veranderd.

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Geboren op de vlucht 

Kijk mee in het vluchtelingencentrum Tabanovce. Kim-Lian gaat in het kindvriendelijk centrum van SOS op kraambezoek. Jonge moeder Heba beviel in het vluchtelingencentrum van haar dochter, terwijl ze eigenlijk nog op doorreis is naar Duitsland. “Ik ben nu bij een moeder die een maand geleden bevallen is van deze prachtige baby. De vader is er niet. Ze weet ook niet wanneer ze de vader van het kindje weer gaat zien.”