Skip to main content

Jochem van Gelder

Sinds 2016 is Jochem van Gelder ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Jochem benaderde ons omdat hij samen met Ron Bons een interactieve theatershow aan het ontwikkelen was waarbij hij een goed doel wilde betrekken.

Het idee van de theatershow: samen met Nederlandse kinderen een masterplan bedenken om de wereld een beetje mooier te maken voor alle kinderen. Jochem en Ron hadden vernomen dat uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie is gebleken dat Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste van de wereld. Volgens het creatieve tweetal maakt hen dat tot de perfecte geluksambassadeurs. Met ‘Het Genootschap van WereldBetermakers’ wil van Jochem bijdragen aan het bewustzijn van Nederlandse kinderen. Om met eigen ogen te zien wat SOS Kinderdorpen doet, reisden Jochem en Ron naar Indonesië. Daar werd afgesproken dat Jochem zich van harte wil inzetten als ambassadeur voor SOS Kinderdorpen.

Jochem van Gelder

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

“De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dicht bij mijn hart. Ik ben een echte familieman. Het werk van SOS raakt me daarom enorm, de situaties waarin sommige kinderen moeten is afschuwelijk. Elk kind heeft een lieve familie nodig om op te kunnen bouwen. Ik vind het geweldig dat ik als ambassadeur en met mijn theatervoorstelling Het Genootschap van WereldBetermakers een bijdrage kan leveren”. - Jochem van Gelder

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png