Skip to main content

Hans van Breukelen

Hij is onze ambassadeur van het eerste uur: al jaren oprecht betrokken bij ons werk en altijd in om voor ons in actie te komen. Een hartelijk mens met een groot hart voor SOS.

 

"Mijn gevoel voor SOS Kinderdorpen kreeg ik toen ik voor de eerste maal met mijn vrouw in Peru een kinderdorp bezocht: het beeld van goed gebouwde huizen in een veilige en rustige omgeving, het geluid van lachende kinderen en het gevoel dat ieder kind welkom was en een toekomst geboden werd. In hun eigen land, in hun eigen cultuur en daarmee bouwend aan de toekomst van het kind/ de mens en de samenleving waar zij in opgroeien. Daarnaast ben ik ook getroffen door het feit, dat de omgeving profijt heeft van de aanwezigheid van een SOS kinderdorp: kinderen kunnen ook naar school en er is een kliniek aanwezig waar omwonenden naar toe kunnen komen bij ziekte. Zelf ben ik opgegroeid in een warm gezin in een veilige omgeving. Ik heb getracht hetzelfde aan onze kinderen te geven en dat wens ik ook ieder kind, waar ook ter wereld, van harte toe."

“Opgroeien in een stabiele familiebasis biedt kinderen perspectief voor de toekomst en dat is iets dat van alle kanten ondersteund moet worden. Ik probeer vooral naamsbekendheid te genereren en mensen te enthousiasmeren om voor SOS Kinderdorpen iets te doen. Het bezoeken van bijeenkomsten en het goede werk voor kinderen zonder liefdevol thuis onder de aandacht brengen, blijft mijn belangrijkste bijdrage. Maar persoonlijk hoop ik nog een aantal voetballers te interesseren om ambassadeur van SOS Kinderdorpen te worden.

Ondertussen heb ik verschillende SOS kinderdorpen bezocht in: Peru, Brazilië, Frankrijk, Malawi, Zuid-Frankrijk en Nepal. De laatste twee met mijn kinderen. Mijn hele gezin is betrokken bij SOS Kinderdorpen.” Hans van Breukelen

Hans van Breukelen SOS.jpg

hans-en-yvonne Hans-van-Breukelen-bij-de-Avond4Daagse Ruud en Hans